Skocz do zawartości

bmw e36 1.8is czujnik temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam następujace pytanie do posiadaczy e36 z silnikiem 1.8is lub tych co widzieli i pamiętają, mianowicie występuje u mnie błąd czujnika temperatury cieczy tego co wysyła sygnał do ecu więc zmieiłem czujnik dalej to samo więc wziąłem się za prześwietlanie kabli i już po zdjęciu kostki z czujnika zobaczyłem coś dziwnego w czujniku są dwa piny w kostce są dwa miejsca na kable a jest tylko jeden kabel nie wydaje mi się zeby to było normalne jest tylko brązowy kabel, mógł by koś zobaczyc u siebie i mi odpowiedzieć będę wdzięczny :wink:
Opublikowano
Sprawdź tą 2 wtyczkę z tego czujnika co idzie na licznik może ktoś się pomylił zamieniając kostki Ten czujnik na licznik ma 1 pin
Opublikowano
faktycznie wyglądało tak jak by kable były zamienione na czujniku od zegarów była wtyczka z dwoma pinami więc zamieniłem je ale przez to emperaura na wskazniku wchodzi na czerwone pole podczas jazdy :mad2: już nie mam głowy co jest czemu ten błąd i problem z odpalaniem rano..
Opublikowano
a to zaczyna składać mi się w całośc bo nie swieci się kontrolka oleju może zamienione ahh ale ktoś pogmatwał
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za pomoc, okazało się ze jakiś tłuk albo wcześniejszy właściciel pomylił kostki zamienił od czujnika oleju na kostkę od czujnika temperatury do ecu i przez to był problem z odpalaniem i brakiem kontrolki oleju :)