Skocz do zawartości

bmw e36 1.8is czujnik temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam następujace pytanie do posiadaczy e36 z silnikiem 1.8is lub tych co widzieli i pamiętają, mianowicie występuje u mnie błąd czujnika temperatury cieczy tego co wysyła sygnał do ecu więc zmieiłem czujnik dalej to samo więc wziąłem się za prześwietlanie kabli i już po zdjęciu kostki z czujnika zobaczyłem coś dziwnego w czujniku są dwa piny w kostce są dwa miejsca na kable a jest tylko jeden kabel nie wydaje mi się zeby to było normalne jest tylko brązowy kabel, mógł by koś zobaczyc u siebie i mi odpowiedzieć będę wdzięczny :wink:
Opublikowano
Sprawdź tą 2 wtyczkę z tego czujnika co idzie na licznik może ktoś się pomylił zamieniając kostki Ten czujnik na licznik ma 1 pin
Opublikowano
  • Autor
a możesz mi powiedzieć w którym miejscu znajduje się ten czujnik ?
Opublikowano
  • Autor
faktycznie wyglądało tak jak by kable były zamienione na czujniku od zegarów była wtyczka z dwoma pinami więc zamieniłem je ale przez to emperaura na wskazniku wchodzi na czerwone pole podczas jazdy :mad2: już nie mam głowy co jest czemu ten błąd i problem z odpalaniem rano..
Opublikowano
wtyczka z 1 pinem jest od czujnika ciśnienia oleju ,a 2 pozostałe z krótszym kablem do licznika z dłuższym do ecu
Opublikowano
  • Autor
a to zaczyna składać mi się w całośc bo nie swieci się kontrolka oleju może zamienione ahh ale ktoś pogmatwał
Opublikowano
  • Autor
Dziękuje wszystkim za pomoc, okazało się ze jakiś tłuk albo wcześniejszy właściciel pomylił kostki zamienił od czujnika oleju na kostkę od czujnika temperatury do ecu i przez to był problem z odpalaniem i brakiem kontrolki oleju :)