Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

kupiłem bmw e 92 ,2007 z silnikiem 2.5i , przyznam jestem rozczarowany osiagami troche, kultura pracy jest dobra autko naprawde super jezdzi, natomiast zmusza do trzymania go na wysokich obrotach, czeste redukcje, jest słabo , czy da sie to poprawic chodz troche progamem , co mozna zrobic by poprawic dynamike? mysle ,ze 30 koni poprawiło by jazde, dodatkowo spalanie jest wysokie ,nie wiele nizsze od silnika 3.0i , jak to wyglada Panowie?

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Sam program niewiele da - nie warto. Albo swap na 3.0 albo montaż kompresora i będzie Pan zadowolony :cool2:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Sam program niewiele da - nie warto. Albo swap na 3.0 albo montaż kompresora i będzie Pan zadowolony :cool2:

a moze pan rozwinac kwestie kompresora ? jaka poprawa osiagow ? jakie ryzyko dla silnika ? z jakimi kosztami trzeba sie liczyc ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 4 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
M50B25 spokojnie bez ryzyka można wykręcić z kompresorem na 260KM. Koszt? Robiłem coś takiego i wyszło z hamulcami i wieloma dodatkowymi rzeczami 15000,00 zł

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 5 tygodni później...
Opublikowano
M50B25 spokojnie bez ryzyka można wykręcić z kompresorem na 260KM. Koszt? Robiłem coś takiego i wyszło z hamulcami i wieloma dodatkowymi rzeczami 15000,00 zł

a tutaj rozmawiamy N52B25, moge rownierz przyjac ogolnie takie zalozonie ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie