Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem z klapa jadac po dziurach slysze donosne stukanie tylniej kalp.Czy borykal sie ktos z takim problemem ?...Jest tam jakas regulacja nie wiem czy to wina zamka czy odboji..
Opublikowano
W kwestii stuków z tyłu - złóżcie tylną kanapę i przejażdża, potem zdemontujcie półkę i i to samo. Mi rok temu coś piszczało z tyłu z prawej strony, okazało się że to zawias od prawej części kanapy (od składania). Popsikałem silikonem i było ok, po roku natomiast zaczęło mi lekko stukać/pukać na poniektórych wybojach. Fakt, że w tym czasie dosyć często zdarzało mi się przewozić narty, więc kanapa była regularnie składana. W każdym razie na początku myślałem, że mi coś lata w okolicach baku, potem że to może gaśnica w bagażniku, coś przy akumulatorze, aż w końcu przejechałem się jako pasażer z tyłu i okazało się że to właśnie ten zawias co rok temu piszczał, teraz delikatnie z rzadka stuka. Jeszcze się nie zastanawiałem, co z tym zrobić, może to jakoś usztywnić np. wciskając coś, albo silikon znowu pomoże...;)
Opublikowano
Mi sie wydaje ze to klapa bo jak jade po wybojach to slychac drżenie i w lusterku widze jak szyba drży od klapy :cry: