Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś zauważyłem że fotel pasażera na boczku ma obtartą i naderwaną skórę (screen poniżej) :(

Teraz pytanie, co z tym zrobić ? widziałem ze są firmy które zajmują się renowacją skór ekologicznych i wypełniają ubytki jakimiś lakierami - pytanie czy to jest trwałe, boczek jest haczony praktycznie przy każdym wsiadaniu do auta więc boje się ze takie cuda się nie sprawdzą :/

Może ktoś z was miał z tym styczność albo naprawiał takie coś u tapicera? jakie to są koszty ? w ogóle jest szansa na dopasowanie tej skóry u tapicera?

http://imageshack.com/a/img829/2429/eeoz.jpg

Opublikowano

Też tak kolego myślę, tym bardziej że dostałem już odpowiedź od pewnej firmy z plusem w nazwie że ubytek jest zbyt duży na ich naprawę (całe uszkodzenie to prostokąt 7mm x 27mm).

Mam także orientacyjną wycenę tapicera i wymiana poszycia boczku będzie mnie kosztować około 300pln, mam tylko nadzieje ze uda się dobrać idealnie materiał a sama naprawa nie będzie widoczna.