Skocz do zawartości

Skrzypienie przy skrecaniu i nie wracanie kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem po dłuższym czasie jak moja bmka stała nie odpalana i czekała raz na dyfer a później na półosie to kierownica po skręceniu podczas jazdy przestała wracać (tzn po skręceniu kola same się nie prostują, jak skręcę kierownice to mogę ja pościć i zostaje tak jak była) i coś strasznie skrzypi przy skręcaniu i czuć że kierownica ciężej chodzi. W zimie zmieniałem magiel i wszystko było ok do czasu gdy dłużej postała nie odpalana no i pare razy przestawiałem ja na zgaszonym silnik (kręciłem kierownica) podczas napraw jak dyfer był wyjęty, czego to może być wina? Jak trochę pojeżdżę to ciszej skrzypi ale reszta objawów nie znika..

W załączniku filmik

Opublikowano
zatarty sworzeń wahacza.można dać trochę oleju pod gumę.ale to prowizorka ze względu na swoje i nasze bezpieczeństwo ustał który to sworzeń i wymień go na nowy.tylko nie taki z brukwi czy marchwii a np.markowy zamiennik.koszt około 70zł/szt.