Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

mam BMW X3 z M pakietem ze sportowym zawieszeniem. Wkurza mnie to trochę bo prowadzenie jest super, ale nie lubie podskakiwać na każdym wyboju. Własciwie na polskich drogach nie ma komfortu w moim aucie, mimo wszystkich bajerów, które to auto posiada. Zastanawiam sie nad wymianą zawieszenia na bardziej komfortowe, czyli seryjne. I tu jest moje pytanie, czy ktos jezdził autami ze sportowym i seryjnym zawieszeniem i czy czuć jakąś znaczącą różnice. Wiem że seria jest również dość sztywna ale nie miałem okazji porównać. Co w zawieszeniu należałoby wymienic aby auto było bardziej komfortowe i jakie byłyby koszty przybliżone?

Dzieki za wskazówki z góry:D

Opublikowano
Moja bunia także jest dość sztywna ale z tego co wiem nie ma sportowego zawieszenia.Gdzieś czytałem,że E83 mają sztywną charakterystykę zawieszenia.W końcu w suv-ie środek ciężkości jest wyżej,a więc tak jest bezpieczniej.A jakie masz koła?Zamiania wielkości felg i profilu opon może sporo zmienić
Opublikowano

Nie wiem jak jest na m zawiasie ale seria też jest sztywna.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2