Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Każde auto jest inne. Zależy czym jeździłeś. Ja kierowałem około 20 różnymi autami i jedynka prowadzi się zdecydowanie inaczej.Dodam że jest też ciasno i jak masz 190cm i 120kg to nie będziesz zadowolony. Ma też długi "nos" co w mieście nie jest dobrym rozwiązaniem. Pomijając te i inne argumenty wydaje mi się że należy przejechać się modelem który chce się kupić zanim pojedzie się do Niemiec no chyba że mieszkasz przy granicy.
Opublikowano

Czyli chcesz jechać do Niemiec kupić auto w którym nawet nigdy nie siedziałeś?? :duh:

Pamiętaj, ze kupno samochodu w Niemczech jest tak samo ryzykowne co w Polsce. Nasi rodacy zazwyczaj jak przejeżdżają granicę, tracą czujność i myslą, że auta z Niemiec są "oh i ah" bo Niemcy dbają, i pieszczą. Ale tam też są blacharze i lakiernicy i bynajmniej nie są bezrobotni.

Sam kiedyś przez rok regularnie dwa razy w miesiącu wiozłem Lohre uszkodzonych aut z Niemiec, do umówionych już blacharzy i lakierników skąd po dwóch tygodniach ładowałem je po raz kolejny i wywoziłem do Niemieckich komisów, gdzie już czekali Polacy i Litwini nie mający pojęcia o autach - by kupić to piękne, wypieszczone i bezwypadkowe auto od Niemca

Więc jak nie znasz sie na samochodach i jesteś świeżym kierowcą to zacznij od szukania w PL ale szukaj z kimś kto ma pojęcie o naszym rynku i mechanice - bo inaczej możesz się nieźle wpakować.

Opublikowano
Ok dzięki za wszystkie rady jedyneczka wybrana,wyjazd po nią okolice środy,z facetem który się zna i ma miernik itp :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj znać po powrocie, jak udał się zakup, co masz upatrzone?