Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Mam pytanie i prośbę o info czy jest szansa na zmianę w napędzie 135i coupe z RWD (bo tylko taki napęd siedzi tam fabrycznie) na AWD.

Chodzi mi dokładnie o budę coupe bo wiem że w 3d w nowych M135i takie rozwiązanie jest już w serii (tam chyba jest już nawet nowy ZF 8 biegowy).

Czy da się w takim wypadku dokonać takiej zmiany przy pomocy zmiany skrzyni i dołożenia reszty gratów nie ingerując w drastyczny sposób w zawieszenie i blachy (nie chciałbym niczego ciąć, spawać, przemieszczać silnika itp).

Jeżeli seryjnie jeździ to w M135i a coupe wymiarami przodu chyba się nie różni to czy da się taką zamianę zrobić?

Rozmawiamy tylko o automacie.

Z góry dzięki za wszelkie info.

Opublikowano

Myśle, że jest to nie wykonalne i nie opłacalne... Xdrive to inteligentny napęd, sterowany elektronika...

Samochód nawet jeśli jakimś cudem byś przerobił to po pierwsze taniej by Ci było kupić tą nową z salonu, po drugie wieczne problemy z elektronika ( mechanicznie, myślę że jest do dopasowania),

A bardzo fajny samochód 135i byłby nie sprzedawalny...

Opublikowano
O sprzedaż się mocno nie martwię a co do zakupu to nie wiedzieć czemu fabrycznie XDriva wrzucają tylko do 3d i 5d a do coupe już nie :(
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Na litvie jest firma ktora robi takie modyfikacje, przerabiala m3 mojego kloenta z niemiec na awd z tym ze nie jest to typowy inteligentny xdrive ale staly naped w proporcjach bodaj 30/70 z tego co pamietam.

Jak spotkam go ktoregos razu na speedwayu jeszcze to podpuytam o namiary i szczegoly :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłoby prościej ale niekoniecznie fajniej :)

Buda jedynki w coupe podoba mi sie dużo bardziej stąd taki pomysł