Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam taki problem: Chce kupić felgi 3SDM 0.01 19" i wsadzić je do E60 (520d).

Nie wiem tylko jakie rozwiązanie wybrać:

1. Przód 8,5 ET38 i Tył 9,5 ET33

2. 9,5 ET 33 na wszystkie koła

Macie może wizję tego jak to będzie wyglądało? Ew jakie dystanse? :D

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc !

Opublikowano
Wiem jedno, zmuli Ci samochód :) Ja przy silniku 2.0 mam felgi 18" i wyraźnie czuć różnicę jak zakładam 17" na zimę. Po prostu kapeć za duży, no chyba że ma tylko wyglądać.
Why so serious... ?
Opublikowano

Mam 17" letnie styling 243 - wygląda niezbyt ciekawie.

Na zimę mam styling 138 i jest ok - zostają.

Miało być początkowo 20" ale nie starczy miejsca na glebe, więc została opcja 19".

Nie wiem dlaczego ma zamulić skoro średnica kół prawie się nie zmieni. Nawet jeśli miałyby być minimalne różnice - to niebawem auto i tak dostanie wirus min +70HP i 100Nm.

Pytam z tego powodu, że OEM'owe felgi w tych rozmiarach mają ET rzędu 12,18,20 w zależności od modelu.

A felga feldze nierówna jak widać - chciałbym uniknąć dystansów. Jeśli już to do 15mm wchodzą w gre. :D

Opublikowano
Mam 17" letnie styling 243 - wygląda niezbyt ciekawie.

Na zimę mam styling 138 i jest ok - zostają.

Miało być początkowo 20" ale nie starczy miejsca na glebe, więc została opcja 19".

Nie wiem dlaczego ma zamulić skoro średnica kół prawie się nie zmieni. Nawet jeśli miałyby być minimalne różnice - to niebawem auto i tak dostanie wirus min +70HP i 100Nm.

Pytam z tego powodu, że OEM'owe felgi w tych rozmiarach mają ET rzędu 12,18,20 w zależności od modelu.

A felga feldze nierówna jak widać - chciałbym uniknąć dystansów. Jeśli już to do 15mm wchodzą w gre. :D

czy 20" czy 19 " czy 18" to nie ma żadnego wpływu na miejsce na glebe jak masz dobrze dobrana oponę . Ewentualnie mozna się obawiac o komfort podróżowania i polskie dziury.

Jak chcesz wszystko wiedzieć to skorzystaj z kalkulatora doboru opon i felg

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=2&t=89984

obczaj temat będziesz mądrzejszy.

sprzedam części do bmw M5 03.2007r.
Opublikowano

Tyle wiem ile napisałeś, ale dzięki. Zakładając do E60 245/35/R19 na przód i 275/30/R19 tył bedzie idealnie miejsca na glebe.

Przy 20" pojedzie sie jak walcem - a nie przesadzajmy, to auto nie jezdzi tylko i wyłącznie po autostradach :)

Z doświadczenia wiem jednak, że 2 rózne felgi z tym samym ET nie siądą tak samo na aucie :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
do tych felg co napisales napewno beda potrzebne dystanse bo ET jest kulawe a co do szerokosci ja u siebie mam zalozone z przodu 9 cali a tyl 10.5 cala 20 i wyglada calkiem calkiem :cool2: