Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Borykam się z kilkoma problemami w moim bmw. szczególnie interesują mnie kilka rzeczy.

1 jak odpiąć alarm tak żeby immo dalej działało.

2 gdzie moge znaleźć jakąś rozpiskę kabli od centralnego. bo muszę posprawdzać kable a nie chce zrobić zwarcia.

3 w przednich drzwiach mam po jednej wolnej wtyczce czy mogą to być kable od głośników?

Opublikowano
mam podobny problem, mianowicie sprawdzałem pobór prądu - ponieważ mam za duży - odpiłem fabryczny alarm i przestał działać pilot, po podłączeniu alarmu i akumulatora załącza się alarm, a pilot nie działa... mogła paść synchronizacja?
Opublikowano

podłubałem przy aucie i co do nr2 jest już nie potrzebne, po sprawdzałem na pałe w 3 miejscach polutowałem kable i jest wszystko ok.

opisze także lepiej punkt 3. otóż podczas zdejmowania boczków okazało się że są w nich głośniki. i tu zaczynają się schody. ponieważ głośniki mam już podłączone w nogach. a wtyczki na kablach nie pasują do tych na głośnikach. z drugiej strony dokładnie takie same kable wychodzą z miejsca na radio(którego niestety nie posiadam). czy jest możliwe żeby to były głośniki od jakiejś opcji i wystarczy jakaś przejściówka czy musiał bym ciągnąć kable a tamte wolne wtyczki są od czegoś innego?