Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów :D Mam pewien problem, mianowicie kupiłem niedawno coupetke 320i 1992rok z instalacją gazową taką najzwyczajnieszą bez elektroniki i jeżdżąc po mieście na 150 km spalił mi ok. 30l gazu i 10l benzyny, zaznaczam auto jest w automacie, a jeździłem na economicu i bardzo go nie katowałem co to może być :!: :?: silnik zajebany :?: inst. gaz do wyjebania :?: prośba o pomoc
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam,mialem identyczny problem z pobieraniem benzynki rowno z gazem,po pewnym czasie zaczynalo mi szarpac autkiem.jezdzilem po gazownikach,jeden ze to wina filtru,drogi reduktor powymienialem wyczyscilem i dalej to samo.znalazlem w koncu czarodzieja ktory bez zagladania do auta, po samej jego pracy zawyrokowal-emulator padl,byl w fatalnej kondycji.po jego wymianie jest niebo.mam instalke lovatto automat e30 niunika.pozdrawiam
Opublikowano
moze poprostu gdzies gubisz benzynke.sprawdzic wypada cały układzik doprowadzenia benzynki,o i odcinanie w czasie jazdy na lpg,bo jak juz pisano czół bys to w stracie mocy szarpaniu i tp...
Opublikowano

hej. sprawdź sobie przy okazji czy nie masz wycieku paliwa w okolicy pompy albo filtra albo na przyłączu listwy wtrysków. Choć myślę że poczułbyś to wysiadając z wozu , bo śmierdziałoby paliwkiem aż miło.

A tak na przyszłość proponuję odłączać zasilanie pompy .Przekaźnik można sterować napięciem z zaworu przy butli , tylko musisz mieć przekaźnik ze stykami rozwiernymi tak źeby bez napięcia sterującego miał połączenie (zaoszczędzisz sobie pompkę za 500,- , bo wiesz że nawet jak śmigasz na gazie to pompka się wysila na maksa)

pozdrawiam