Skocz do zawartości

E36 compact jakie progi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum i nowym posiadaczem BMW E36 compact 1.8Ti 94r jedyny mankament w moim modelu to progi i muszę je wymienić i tu mam problem ..czytając inne fora dowiedziałem się ze z każdego e36 progi pasują a zaś z innego źródła ze muszę mieć specjalne do compacta jak jest naprawdę i na 100% ? Proszę i dziękuje za pomoc ;)
Opublikowano
Musisz szukać tylko do Compact bo tylko takie pasują nie wiem czy są zamienniki do Compact
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Można niby z coupe, ale trochę rzeźbienia. Inna długość drzwi...

PZDR>

Opublikowano
  • Autor
czyli muszę poszukać rozbitka Compacta :( a idzie nowe kupić gdzieś oprócz aso ?
Opublikowano

Dziwne własnie widze na allegro że reperaturki nadkoli do compacta robią a progów nie ma..Może zapytaj zresztą bo widze że to sklep więc może i coś wykminią

http://allegro.pl/bmw-3-e-36-90-98-compact-reperaturki-tylne-nowe-i3419943487.html

Opublikowano
  • Autor

a co to sa te poszycia progu ? bo znalazłem takie coś w necie .

moje progi sa rozwalone dokładnie ta podstawka od spodu a tam w głębi jak spojrzy się od spodu są cale nie zjedzone ani nic tylko ta dolna podstawa ich jest uszkodzona miejscami .. czy mogę to jakoś naprawić czy muszę cale progi kupić i wymienić ?

Opublikowano
To samo u mnie. Jeden próg zgnity pod spodem a drugi nie ruszony. I nie wiem co z tym zrobic.
Opublikowano
  • Autor
no ja mysle walsnie ze jak zjedzony tylko ten dół to wystarczyło by tam zabezpieczyć wnętrze i zrobić to poszycie nowe ale czekam na opinię doświadczonych forumowiczow :D
Opublikowano
To poszycie takie cienkie u mnie jest wyżarte do końca. Też czekam na fachowców :)
Opublikowano
  • Autor
nie ma chętnych do pomocy ;(
Opublikowano
Paweł takie pytanko z innej beczki , ile Ci 1.8 pali zakładając , że masz w nim 140KM ;p ?
Opublikowano
  • Autor
mam 1.8 is 140 km silnik m42 i jak deptam mu tak ostro to 10-11 Pb98 ;d
Opublikowano
A tak przy 90-120km/h?
Opublikowano
  • Autor
ściganie się itp to max 13l-14l
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
panowie kupie progi jak ktoś ma na sprzedaż części !