Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam to jest mój pierwszy temat mam nadzieję że mi pomożecie

posiadam bmw e91 z 2007 roku

aktualnie jeżdżę na oryginalnych felgach bmw

18" styling 189 przód 8" i tył 8.5"

zastanawiam się nad zmianą felg na bbs ch w rozmiarze 18"

moje pytanie jest następujące jaka szerokość felgi i jakie et powinienem poszukiwać

z tego co zauważyłem na stronie BBS dedykują do tego auta na tylną oś felgę o szerokości 10" i et 40

mam nadzieje ze ktoś mi odpowie czy taki setup podejdzie mi do mojego auta bo nie chciałbym kupić w ciemno

z góry dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

wielkie dzięki vermilon jeszcze mam takie pytanie aktualnie na moich kolach mam opony rozmiaru

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes?? czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
wielkie dzięki vermilon jeszcze mam takie pytanie aktualnie na moich kolach mam opony rozmiaru

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes?? czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

wejda beda naciagniete lekko na feldze ale bedzie dobrze..

ja mam w sedanie bbs ch 19cali i z tylu9,5 cala 265/30 a ET rowniez doradzone przez kolege VERMILON :)

Opublikowano

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes??

Tak. Tak jak wspomnial FIDOOO, beda delikatnie naciagniete.

czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

Jezeli nie wozisz tym autem 10 workow cementu, albo nie ma wspawanej cwiartki, to nie.

Opublikowano
nie nie cementu nie wożę ale rodzina jest wiec czasem zdarzają się wyjazdy większą ekipa z tego właśnie względu pytam teraz na tylnej osi mam felge 8.5" i et 37 oponka 255/35 i nie ma problemu żadnego .....
Opublikowano
nie nie cementu nie wożę ale rodzina jest wiec czasem zdarzają się wyjazdy większą ekipa z tego właśnie względu pytam teraz na tylnej osi mam felge 8.5" i et 37 oponka 255/35 i nie ma problemu żadnego .....

Nowe felgi w porownaniu do 8.5" ET37 beda wysuniete o 16mm, takze zaladuj samochod, tak jak jezdzisz z rodzina, i zmierz.