Skocz do zawartości

felgi bbs ch na bmw e91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam to jest mój pierwszy temat mam nadzieję że mi pomożecie

posiadam bmw e91 z 2007 roku

aktualnie jeżdżę na oryginalnych felgach bmw

18" styling 189 przód 8" i tył 8.5"

zastanawiam się nad zmianą felg na bbs ch w rozmiarze 18"

moje pytanie jest następujące jaka szerokość felgi i jakie et powinienem poszukiwać

z tego co zauważyłem na stronie BBS dedykują do tego auta na tylną oś felgę o szerokości 10" i et 40

mam nadzieje ze ktoś mi odpowie czy taki setup podejdzie mi do mojego auta bo nie chciałbym kupić w ciemno

z góry dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzięki vermilon jeszcze mam takie pytanie aktualnie na moich kolach mam opony rozmiaru

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes?? czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
wielkie dzięki vermilon jeszcze mam takie pytanie aktualnie na moich kolach mam opony rozmiaru

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes?? czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

wejda beda naciagniete lekko na feldze ale bedzie dobrze..

ja mam w sedanie bbs ch 19cali i z tylu9,5 cala 265/30 a ET rowniez doradzone przez kolege VERMILON :)

Opublikowano

225/40/18 i 255/35/18

sa to nowe opony jednosezonowe wiec moje pytanie jest czy te opony bez problemu wejda na te felgi o rozmiarze jaki mi podałes??

Tak. Tak jak wspomnial FIDOOO, beda delikatnie naciagniete.

czy nie będzie zadnego problemu z tarciem o nadkole głównie chodzi mi o tylna oś dziekuje i pozdrawiam

Jezeli nie wozisz tym autem 10 workow cementu, albo nie ma wspawanej cwiartki, to nie.

Opublikowano
  • Autor
nie nie cementu nie wożę ale rodzina jest wiec czasem zdarzają się wyjazdy większą ekipa z tego właśnie względu pytam teraz na tylnej osi mam felge 8.5" i et 37 oponka 255/35 i nie ma problemu żadnego .....
Opublikowano
nie nie cementu nie wożę ale rodzina jest wiec czasem zdarzają się wyjazdy większą ekipa z tego właśnie względu pytam teraz na tylnej osi mam felge 8.5" i et 37 oponka 255/35 i nie ma problemu żadnego .....

Nowe felgi w porownaniu do 8.5" ET37 beda wysuniete o 16mm, takze zaladuj samochod, tak jak jezdzisz z rodzina, i zmierz.