Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj moja becia zaczela dziwnie klekotac. Zaczelo sie to po odcieciu zaplonu. Cyka jak dizel nie jakos tragicznie, ale irytujaco. Dzwiek jest jakby z okolic zaworw rowno z obrotami silnika. Mozliwe, ze sie rozregolowaly czy cos padlo? Od czego zaczac? Sprawa jest dosc pilna, bo na weekend zjezdzam do polski, a tu mechanicy kosztuja majatek w holandii. Mam tylko nadzieje, ze to nie panewki. Przerabialam juz raz to w alfie i skonczylo sie sprzedarza...

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Moim zdaniem może to być albo uszkodzony napinacz rozrządu albo poluzował się ślizg łańcucha. Sam przerabialem podoby problem: poluzował się ślizg (ten z przeciwnej strony napinacza) łańcuch był troche luźny i poniżej 2k obrotów udeżał o obudowe
Opublikowano
To tak cyka i tyle się dzieje. Auto nie straciło na mocy, żadna kontrolka się nie zapaliła, nie grzeje się silnik. Poprostu coś stuka pod góry, ale gdzie dokładnie ciężko stwierdzić. Dodam, że na bagnecie i w filtrze oleju znalazłam opiłki. Bardzo drobne jak brokat. Dla tego mało prawdopodobne z tym rozrządem, bo skąd wtedy opiłki w oleju? Płynów też mi nie ubywa i nie ma w nich oleju.
Opublikowano
Nic z tego nie idzie zrozumieć....

Jechałam autostradą i chciałam zobaczyć ile nią wyciągnę. Udało się 220km/h aż do odcinki. Po odcince zaczęło cykac i cyka do teraz. Resztę histori juz znasz.

Opublikowano
Jeżeli znalazłeś opiłki w oleju no to nie będzie rozrząd ani popychacze, wygląda mi na to że panewki chyba dostały, najlepiej zacząć od ściągniecia pokrywy zaworów i wszystko dokładnie obejrzeć, jak nic nie znajdziesz to trzeba zdjąć mise olejową i odkręcić panewki.
Opublikowano
Pojechałam do drugiego mechanika polaka i okazało się, że to bez gadania panewki przeklęte. Jaka jest możliwość, że nie zaysowały wału?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.