Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zgłosiłem się do 2 gazowników z Poznania (nie będę wymieniał z nazwy by nie robić reklamy / antyreklamy) i.. :

Pierwszy zaproponował

Wtryski Valteka

Reduktor Alaska

Sterownik Zenit bodajże...

bez pytania o moje oczekiwania, więc poczułem się trochę olany :) Po szybkich negocjacjach za dopłatą ~500zł był w stanie zaproponować: Hana 2000, Sterownik Zenit, reduktor KME (nie znam opinii na jego temat).

Drugi zaproponował 3 zestawy, w tym 2 nad którymi się zastanawiam:

2. STAG 4 ECO, wtryskiwacze Hana H2000, reduktor AC R-01, wielozawór Tomasetto AT-02,

3. STAG 300 ISA2, wtryskiwacze Hana H2000, reduktor AC R-01, wielozawór Tomasetto AT-02,

Ten drugi droższy o 300zł i sumarycznie dość drogi (3 tys. za instalacje do R4...) pytanie czy warto przepłacać i czy Stag 4 Eco jest faktycznie taki badziewny żeby z niego rezygnować? Może ten Zenit i KME też dadzą radę na Hankach? :)

Opublikowano

Pierwszego gazownika możesz spokojnie olać - od razu widać że nie podchodzi do tematu poważnie.

Drugi gazownik proponuje dobry zestaw, z tym że sterownik STAG 4 Eco nie ma korekcji od temperatury gazu, od obrotów silnika itp, więc będzie problem z prawidłowym wystrojeniem instalacji. Przy czym jest jeszcze jedna sprawa - jeśli gazownik to partacz i nie zamierza stroić instalacji na drodze (kończy na autokalibracji na wolnych obrotach) to niezależnie który sterownik wybierzesz auto nie będzie dobrze jeździło.

Opublikowano
Znalazłem sporo pozytywnych opinii na temat drugiego i mega kolejki (najbliższy termin na za miesiąc). Jeśli zajrzy tu ktoś z Pzń i będzie mógł polecić jeszcze jakiegoś gazownika to będę wdzięczny :) Wstępnie nastawiam się na zestaw 2, niestety najdroższy, ale mam nadzieję, że z perspektywy czasu najmniej problemowy i praktycznie bezobsługowy.
Opublikowano
Właśnie z nimi się kontaktowałem. Ceny mają raczej wysokie, ale coś za coś :) Plus miesięczny czas oczekiwania, żeby wbić się w kolejkę do instalacji :)