Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy możliwe że regeneracja wtrysków przy programie do 210KM przyczyniła się do wybicia panewek w efekcie do obrócenia się jednej z nich i końca silnika? Szukam możliwej przyczyny bo podobno te silniki kończą się raczej rzadko.
Opublikowano
wszystko jest mozliwe. a masz wydruki ze stolu probierczego?
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Chyba wtryski były regenerowane na podstawie tego, że program pokazał, że przelewają, tych prób ze strzykawkami nie robili wydaje mi się. Najpierw po regeneracji pierwszego wtrysku zaczęło terkotać, ale ustępowało jak się trochę nagrzał, po regeneracji drugiego wyraźnie spadła moc, moment obrotowy łapał dopiero powyżej 3000, no a potem rozterkotał się na dobre najpierw na wysokich później na wszystkich, w końcu stanął, bo jak rozumiem panewka się obróciła.
Opublikowano

nie podoba mi się to co napisałeś. jeśli nie robili próby przelewowej to pewnie sugerowali się korektami na biegu jałowym, da się to odczytać w wartościach rzeczywistych np w inpie czy innym programie i jeśli korekta jest daleka od 0 (poniżej -3 lub powyżej 3) to trzeba kalibrować wtryskiwacz. jeśli to jacyś partacze to mogli coś popieprzyć że wtryski po "regeneracji" np lały do komory spalania za dużo paliwa.

ja bym na Twoim miejscu wziął wtryski z tego motoru i zawiózł je do sprawdzenia tylko nie do nich. Musisz poszukać kogoś kto ma EPSa i będziesz miał wydruk każdego testu wtryskiwacza

ps nie chcesz sprzedać autka z uszkodzonym motorem? bo szukam czegoś takiego

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"