Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych forumowiczów

Szukam od jakiegoś czasu e 60 ale powiem szczerze że jeszcze nic naprawdę konkretnego się nie trafiło( lub mam za duże wymagania, które powoli spadają).

Zastanawiam się też nad e 46 330 Ci oczywiście m pakiet :8) natomiast e60 535d

Przyznam się szczerze że e 46 było by raczej ostrzej traktowane niż e 60 w planach była by jakaś skromna szpera może 25%

Czy utrzymanie e 60 jest naprawdę takie drogie jak co niektórzy piszą. Nie ma na myśli filtrów olejów i innych pierdoł.

Tylko np zawieszenie skrzynia itp

Na e 60 mogę przeznaczyć ok 58 tys na e 46 planuję wydać 26,27,28 - nie uważam żeby więcej za takie auto płacić

I najważniejsze oba auta mi się naprawdę podobają, e 46 był pierwszą miłością która z biegiem czasu odeszła na drugi plan.

Skłaniam się do e 60 bo to jednak trochę nowsze auta i bardziej zaawansowane technologicznie ale jestem ciekaw waszych opinii, spostrzeżeń

viewtopic.php?f=73&t=153312

Opublikowano

535d to świetne auto warte swojej ceny, jednak warto przed zakupem realistycznie spojrzeć na koszty utrzymania. Te ostatnie będą spokojnie dwa razy wyższe niż w przypadku E46.

Ja swoje E61 kupiłem po dokładnym sprawdzeniu w ASO, zweryfikowaniu historii i była to zdecydowanie jedna z najdroższych dostępnych ofert w tym silniku/roczniku. Mimo to doprowadzenie do stanu tip-top i roczna eksploatacja kosztowały mnie ~20kzl. Wrzucam to w koszty firmy, więc mniej boli i na pewno robię więcej i drożej niż to konieczne - ot, wrodzony pedantyzm motoryzacyjny. Tak czy inaczej musisz się liczyć z tym, że w E60 mało rzeczy jest tanie, a w 535d tym bardziej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.