Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem Betke (530D)i doprowadzam ją do kultury , jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Przeszukałem forum ale nie znalazłem nic na temat swojego przypadku. Dlatego zawracam Wam gitarę. Może ktoś z Was spotkał się z czyms podobnym. Nie mam pojęcia co to może być, czy pompa, czy jakiś zawór lub przewód podciśnienia, czy może nieszczelność układu hamulcowego, klocki i tarcze są OK. Przy słabym naciśnięciu pedału pedał nie wraca (auto jest w automacie) gdy naciśnie się mocno to pedał w końcu odbija, ale też nie tak szybko jakby należało....

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

M.

Pomóżcie bo sie muszę mordować Volvem S80 T6,mając betę to wstyd... :modlitwa:

Opublikowano

A wymieniałeś płyn? Może wymiana coś pomoże.

P.S. Życzę szybkiej przesiadki z tego Volvo.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
A wymieniałeś płyn? Może wymiana coś pomoże

Akurat na to raczej nie pomoże, ale po paru latach płyn warto, a nawet należy wymienić. Nie tylko żeby mieć zachowaną 100 % skuteczność po dłuższym hamowaniu, ale żeby powstrzymać korozję wewnątrz układu.

Świerszczu,

zanurkuj pod deskę rozdzielczą i poszukaj sprężyny której zadaniem jest ustawianie pedału w pozycji spoczynkowej, po puszczeniu hamulca. Wyraźnie coś z nią jest nie tak.

Druga możliwość - zatarte tłoczki w pompie hamulcowej, ale to się zdarza raczej weteranom stojącym kilka lat bez ruchu.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 4 tygodnie później...