Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowym urzytkownikiem forum, jak i BMW.

Mam problem, a mianowicie dziś rano chciałem wyjechać do dentysty, jednak co się okazało po wrzuceniu biegu wstecznego i puszczeniu lekko sprzęgła samochód zgasł, odpaliłem, i kolejna próba lecz już bez biegu, dochodzi do 2 tys obrotów i jak trzymam gaz to obroty spadają i gaśnie, a jeżeli zdąże puścić gaz to obroty normują się około 700 obr/min i chodzi normalnie, próbowałem dodać gazu do oporu, lecz cały czas jest to samo, 2000 obr/min i obroty spadają, raz doszło do 4000 obr/min ale również spadły.

Tankowałem pare dni temu na stacji takiej na wsi, myślałem że to przez paliwo jakieś lewe, ale wczoraj tankowałem na Orlen i podczas jazdy przerywał czasami samochód, ale nie było takiego problemu jak dzisiaj.

Bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ nie znam się na mechanice, a wiem że na forum jest wiele osób które mają BMW w małym paluszku :)

Opublikowano
No ciekawe czy to "ochrzczone" paliwo nie uszkodziło elementów układu zasilania i wtrysku paliwa. Najlepiej podpiąć pod kompa i sprawdzić co się dzieje pod obciążeniem.
Opublikowano

Tak więc w pierwszej kolejności wymienie filtr :)

Napiszę w temacie czy wymiana pomogła, jeżeli nie, trzeba będzie jechać po kogoś z komputerem :(