Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem. Rano bmka normalnie odpaliła nic się nie działo jak wracałem z pracy to też normalnie chodziła nic się nie działo żadna kontrolka się nie świeciła. Bmka garażowana tak po około 3 godzinach idę do garażu bo chciałem gdzieś pojechać kluczyki w stacyjkę przekręcam a tu nic zero odzewu nawet rozrusznik się nie odezwie próbowałem kilka razy i nic. Bmke zostawiłem z otwartym szyberdachem chciałem zamknąć a on też nie działa, central też nie działa. Wielkie zaskoczenie kontrolki działają normalnie światła też radio gra Aku dobre bo myślałem że aku padł podłączyłem inne od kolegi z auta i to samo kontrolki działają światła też a rozrusznik , central i szyber nie działają bezpieczniki sprawdzone pod maską wszystkie oki . BMW E36 316i silnik M43 benzyna bez instalacji LPG . A i oświetlenie kabiny też nie działa. Jest może gdzieś jakiś dodatkowy bezpiecznik między aku a rozrusznikiem , czy może padł central ?
Opublikowano
sprawdz mase auta, czyli z budy do silnika, stojac przodem do auta masz po lewej stronie kolo lapy silnika kabel masowy, sprawdz go, chyba ze przekaznik jakis padl
Opublikowano
Teraz ja coś Wam powiem chodź to mało prawdopodobne ale mi się dwa tygodnie przydarzylo.Do rzeczy jadąc do dziadków wyłączyło mi się najpierw radio potem panel klimy i zegary lecz auto nie zgasło po zgaszeniu nie mogłem już odpalić rozrusznik nawet nie cykał...myślę regulator lub akumulator.W obc po wbiciu testu 9 widziałem jak napięcie spada w dół kiedy wyniosło 8v cała elektryka w środku auta nie działała czyli światła kierunki radio itd.a silnik pracował.W końcu okazało się,kabel od alternatora do ładowania akumulatora idzie poprzez rozrusznik i na rozruszniku poluzowała się nakrętka owego kabla i nie było właściwego styku i przez to całe zamieszanie i niedzielne popołudnie miałem nie udane.Podczas próby odpalenia kontroli nie przygasały.Pozdrawiam taka pierdoła a ile nerwów mi sprawiła

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558