Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na trasie 1500 km uzyskałem spalanie 8,6 L /100 km średnia prawie 100 km/h

- jazda zgodnie z przepisami dot. prędkości z Polski do Chorwacji

- 4 osoby

- bagażnik naładowany po dach

- klimatyzacja 100% trasy

- PB 95

Ps. Chciałem dołączyć fotke , ale nie wiem jak chyba nie mam takiej opcji :shock:

XmaX
Opublikowano
Gratuluję ,mój zasięg to niezmiennie ok. 500 km na pełnym baku :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Gratulacje. Mój rekord to 8.4 litra na trasie w Polsce. Ale nie jechał w celu oszczędności, myślę, że na trasie jadąc eco można zejść do 7.5 nawet.
Opublikowano
Nigdy nawet nie zblizylem sie do 8.4l/100 km. :cool2:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
U mnie też bez szans na takie wyniki (chyba że na lawecie) :wink:
Opublikowano

ej... jadac 100-120 na autstradzie mysle ze 28i zrobi moze minimalnie wieksza srednia

Przy takiej jezdzie nie pali duzo, problem jak zacznie sie go deptac no i powyzej 140 zauwazalnie wzrasta apetyt a to duza zasluga zapewne oporow powietrza...

Opublikowano
Średnia z 4000 mil (120 km/h nie przekroczone) to 12,4 l/100km :(
Opublikowano
Średnia z 4000 mil (120 km/h nie przekroczone) to 12,4 l/100km :(

A ja sie nawet nie przyznam. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Motorek 35i bajeczka... to nic ze cos tam wiecej spali ale jak piszesz avg 12.7/100 jest super.

Przynajmniej silnik pracuje po ludzku bo 28i jak traktorek.

Przechodnie gdy slysza dzwiek tego silnika to zapewne mysla: Co za glupek do diesla przykleil oznaczenie 28i :lol: - no czysta traktoryzacja na wolnych...

Opublikowano
W juesej jazda paliwozerna moze skonczyc sie kara smierci dla kierowcy, dybami dla najblizszej rodziny oraz mandatem dla wszystkich, ktorych ww kierowca mial w telefonie, wiec taki wynik uznaje za zupelnie normalne
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!