Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 wersja USA zalozylem sobie ringi i mialem problem z podlaczeniem bo chcialem zeby ringi swiecily bez swiatel mijania i znajomy mi doradzil zebym podlaczyl sobie plusa pod radio ze jak wloze kluczyc do stacyjki to zapala mi sie odrazu ringi i nie musze wlaczac swiatel mijania zeby sie wlaczyly ringi.. pewnego dnia przepiolem plusa do swiatel mijania i po okresie kolo roku spalila mi sie zarowka i odrazu poszla przetwornica po jakims czasie mialem to samo z druga lampa wiec zmienilem spowrotem na podlaczenie ringow pod radio.. A teraz chcialbym zrobic sobie cos takiego ze jak otwieram auto zapalaja sie ringi i co zrobic zeby one sie juz caly czas swiecily? myslalem ze poprostu podepne pod lampke ktora jest pod schowkiem i w radiu ze jak auto otworze zapala si epotem radio wlaczze i beda sie dalej swiecic ale niestety mam problem taki ze jak otwieram auto ringi tylko mignal a radio sie zalacza wtedy co zrobic zeby radio sie nie zalaczalo a ringi sie swiecily po otwarciu auta i gasly jak wyjde z auta i zzamkne?
Opublikowano

Ja tam konserwatysta nie podłączał bym tego wcale bo te ringi są lekko degustujące (remiza style) no ale jak ci sie podobaja...

jak podłączysz je pod podswietlenie oraz pod stacyjkowy prąd nie rozchodzi sie tam gdzie go poprosisz ale wszedzie gdzie może ;) dlatego odpala sie radio a podswietlenie pewnie swieci non stop... koledze daj po uszach bo mogłes tak cos spalic

podłącz je jak każdy pod swiatła postojowe... taki system jak mówisz wymaga prymitywnego układu z przekaźnikami lub wypasu zwanego "oswietlenie drogi do domu" które polega na tym że jak zamykasz auto lub otwierasz z pilota autko jest takie miłe że włacza swiatełka na jakąś minute bys nie przewrócił sie na chodniku pod domem po ciemku (niektore nawet są takie mądre wiedzą czy jest ciemno na zewnatrz i działają tylko wtedy)

poszukaj moze takie wyposazenie da sie dokupic

Opublikowano
Tak jak pisalem ja mam wersje USA i nie ma postojowek jakby byly juz dawno bym je podlaczyl pod postojowe swiatala;) myslalem o jakis prekaznikach zeby ten plus nie wracal do stacyjki i odwrotnie pod oswietlenie srodka ale nieznam sie na tym w ogole dlatego tu pisze:)
Opublikowano

no tak u jankesów światła działają niezaleznie czy tego chcesz czy nie ale wydaje mi sie że postojowe tez muszą byc bo na pewno jest to wymagane na możliwosc że zostawiasz auto na poboczu w nocy i idziesz sobie gdzies wplzdziec zabierając kluczyki a niechcial bys żeby ktos inny zrobił sobie garaz z twojego bagaznika :nienie:

Ja miałem Jette USA i nie było opcji wyłączenia swiateł w czasie jazdy ale jak pokrętło od swiateł przekręciłes na pozycje " ON " to po opuszczeniu auta swieciły sie postojowe oba , Jak zostawiłes auto z włączonym kierunkowskazem to tez swieciły sie postojowe tyle że jedna strona... Wiec Żarówki postojowe są ! a one swiecą sie tez w czasie jazdy razem z mijania (mozna zapalic postojowe bez swiateł głównych ale nie mozna zapalic swiateł głównych bez postojowych)

poprostu podłącz ringi pod kabelek od postojówek i wouala :cool2: :)

PS. w "dzecie" w czasie jazdy jak sie zaciągało ręczny chociaż na 1 ząbek to gasły swiatła mijania (taki był tajny patent na wyłączenie swiateł w czasie jazdy - tak tajny ze nikt nawet nie wiedzial że jest tajny :))

Opublikowano

jak chcesz koniecznie podłaczyc do stacyjki i podswietlania podłogi to musisz tak podłączyc sie do najprostrzego przekaźnika 12V

http://www.picshot.pl/pfiles/356711/ring.png

prosciej sie nie da

Generalnie z tego co widze wiekszosc ringów ma taki przekażnik juz wbudowany w kostke zailającą podłącza sie zasilanie do akumulatora + i - na stałe i są dwa kabelki sterujące jeden podłączasz sie do stacyjki a drugi do lampki pod schowkiem

moze u ciebie tez tak jest tylko pomieszałes kable chociaż pewnie wzieles z allegro a tam z plusem i minusem tylko

Opublikowano

Jezu wiem ze kierunki swieca sie jako postoje...:p ale podlaczyc pod nie eingow nie moge bo beda migac... Dlatego sie pytam czy jest opcja gdzies indziej podlaczyc... Chyba ze ktos potrafi mi lub zrobic zdjecie gdzie w wersji europa zaczynaja sie kabelki od swiatel postojowych.

Przetwornica niestety ma tylko plus i minus...