Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc jest tak o firmie K-Tech kumpel nie słyszał i na żadnej hurtowni nic nie mówili że mają ''dobre tanie'' tarcze z tej firmy.

Więc reasumując albo firma dość młoda i nie jest jeszcze rozpowszechniona , albo taki szajs że nikt tego niechce a mowa o ATE jest chwytem reklamowym żeby pozbyć się badziewia.

Tyle mogę , może ktoś inny coś napisze dobrego o tej firmie.

Skutecznego hamowania życzę ja Kanap.

Opublikowano
Też szukałem w Googlach i właściwie niczego nie znalazłem. Ja bym nie ryzykował, tarcze to ważny element bezpieczeństwa.
Opublikowano

Masz rację Jelito ale jest jeszcze jeden aspekt- felgi alu.

Założyłem kiedyś klocki Textara i tragedia .Owszem hamowanie spoko ale felgi - oryginalne szprychy bmw - po przejechaniu 10 km. czarne jakbym ich miesiąc nie mył. Teraz zakładam tylko ATE ale za to felgi myje raz w miesiącu. Ja wiem że było to oznaką ''miękkich'' klocków które nie powodują szybkiego zużycia tarcz hamulcowych ale za to sypały jak z komina. Teraz mam tarcze , klocki i zaciski ATE więc jest tak jak fabryka to pasuje i zobaczymy efekty. Hamowanie bombowe jakby chciała się bunia wryć w asfalt a na tarczach na razie specjalnych zmian nie widać - trzecia wymiana klocków hamulcowych.

A więc można założyć tańsze i myć częściej , albo droższe i nie bawić się szczotką do butelek między szprychami felg.

Pozdrawiam Kanap