Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim , mam problem z zawieszeniem (chyba?). Podczas skręcania (jak jadę wolno, nawracam, cofam) słyszę z przedniego koła jakieś dziwne trzaski, miał ktoś może podobny problem ? Forum przeszukałem pod słowem trzaski, koło przód, ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi, może ktoś z Was się już z tym spotkał, będę bardzo wdzięczny za pomoc ;)
Opublikowano
podpowie ktoś coś ;) ?! W week jadę na szarpaki, ale być może do tego czasu ktoś z Was mnie chociaż na kieruje, w czym może być problem.
Opublikowano
Próbowałeś to diagnozować w dwie osoby? Jedna kręci kierownicą a druga nasłuchuje i sprawdza skąd dochodzi stukanie? Miałem podobny problem, podczas skręcania i manewrowania przy małych prędkościach coś stukało/skrzypiało/przeskakiwało. Okazało się, że winny był jeden ze sworzni na wahaczu. Na przeglądzie nic nie wyszło, nie było żadnych luzów. Pomogło wstrzyknięcie smaru w gumę sworznia. Na jak długo? Zobaczymy. Póki co nastała cisza.
Opublikowano
Dodam jeszcze, że nie mogąc zdiagnozować skąd dochodzi stukanie zrzuciliśmy koło i próbowałem kręcić kierownicą. Okazało się, że stuki objawiają się tylko na obciążonym zawieszeniu, a jak podniosłem stukającą stronę samochodu w powietrze i kręciłem kierownicą było cicho. Jeżeli to faktycznie któryś ze sworzni to podczas kręcenia kierownicą osoba trzymająca sworzeń będzie czuła takie przeskakiwanie w środku.