Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem bmw 650i. Wiadomo każdy używany samochód ma jakieś usterki. Większość z nich już wyeliminowałem. Zostało mi tylko podświetlanie progu kierowcy. U pasażera działa pięknie, natomiast u kierowcy jest problem. Ma ktoś jakiś pomysł jak się za to zabrać? Gdzie powinienem szukać taśmy łączeniowej? A może jakieś bezpiecznik?

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano
to nagminnie pada w 6ktach. Koszt w aso okolo 2500zl
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Ja domyślam się ze same podswitlenie działa, tylko sie rozłączyła taśma/kostka łacząca. Samochód ma 90tys przebiegu, wiec nie powinna być przepalona. Od strony pasażera działa pięknie. Orientuje się ktoś jak to jest mocowane? Jak będę podważał to nie spier*ole czegoś? A 2,5tys to troche dużo za taka robotę :D
Opublikowano
Ledwie sie zapisał i od razu problem. A gdzie jakieś "hello to everybody" , pochwalenie się nabytkiem czy cokolwiek? Jeszcze gdyby to był duży stresujący problem to się rozumie ale taki? :) A mówiąc poważnie, to zakup używanego auta jest na tyle trudny i stresujący, że warto się podzielić swoimi doswiadczeniami ku pożytkowi innych. Ja kupując byłem zielony jak szczypior i mimo wielu poszukiwań informacji w internecie.
Opublikowano

Co do kupna samochodu, to kupowałem go przez 2 miesiące. Oglądałem w sumie 5 różnych samochód w różnych zakątkach Polski. Padło wreszcie na model 650i i znalazłem taki w Wawie. W prawdzie wersja US, ale ma wszystko wymienione na EU. Z US zostały tylko fahrenheity ba pokrętłach klimatyzacji i mile na liczniku.

Kurde pojawił sie kolejny mały problem. Otóż nie mam głosu w nawigacji. Dodam, że całe manu mam po polsku. W opcjach wszędzie jest powłączany dźwięk. Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
Ja też nie mam dźwięku i też mam przerobiony z amerykańca ale razem z pokrętłami i licznikami! Na razie z tym nie walczyłem ale trzeba podjechać do magika to znajdzie problem. To dosć powszechne podobno.
Opublikowano

@adventure

Jak zmieniałeś licznik to całość zmieniłeś czy tylko tarcze? Musiałeś na nowo programować zegary, ustawiać licznik? Ile Ci to mniej więcej wyszło?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Zaglądałem oczywiście, bo też mi padło i moim zdaniem tam w środku nie ma nic do naprawiania. Z ciekawości rozebrałem próg myśląc jak to Polak-kombinator, że znajdę jakieś ledy czy co. Nie ma opcji. Jest oczywiście jakis jeden element świecący ale nic sie nie rozbiera. Reszta to rodzaj światłowodu. Na allegro 200-300 zł i po problemie.