Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów ;)

Ostatnio skończyło mi się sprzęgło, i to tak że w ogóle go nie ma. Akurat nie za dobrze z kasą stoję a samochód jest mi potrzebny jak najszybciej, więc zastanawiałem się nad kupnem sprzęgła używanego. Warto kupować używkę? Czy szybko się skończy? Bo słyszałem że może wyglądać dobrze a trochę się pojeździ i może zacząć się ślizgać jak było wcześniej spalone. I druga sprawa, jak rozrusznik chodzi ale nie kręci silnikiem to może być koło zamachowe do wymiany? Czy to przez coś innego?

Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
jak chce go odpalic normalnie z rozrusznika to slychac ze rozrusznik chodzi ale jest taki dziwny dzwiek jak by sie cos zacieralo i w ogole silnikiem nie kreci, a jak sie odpali na pych to silnik chodzi normalnie tylko wtedy jest ten problem ze nie wyrzuce z dwojki na luz jak odpali ;p ale nie widze roznicy w pracy silnika jak jade na tej dwojce normalnie reaguje na gaz, zbiera sie dobrze, nic nie trzesie ani nic takiego
Opublikowano
nie, nie wrzuce rzadnego a jak juz jakis jest to na luz nie wyrzuce, pedal calkiem luzny nie jest ale dopiero przy podlodze czuc jakis opor
Opublikowano
i jeszcze zapomnialem, jak zakrece rozrusznikiem to czuc charakterystyczny zapach spalonego sprzegla, to tez przez wysprzeglik?
Opublikowano

Pośrednio tak.

Ponieważ kręcisz na zaciśniętym sprzegle - to tarcza dostaje po dupsku maksymalnie.

https://www.google.pl/search?q=wysprz%C4%99glik+e36&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr

Jak możesz to zrób filmik z Twoich objawów.

Opublikowano
ok zaraz zrobie, a jak go tu wrzucic? sorki za glupie pytania ale jestem tu nowy
Opublikowano
przez ten wysprzeglik? czy po prostu zbieg okolicznosci?