Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
różnica jest tak śmieszna, że chyba nie warto tego ruszać w ogóle xD.

Raptem niecałe 0.4litra/100 jakieś 3.1% xD

jak chcesz to wpisz 970 powinno być idealnie.

pzdr. Łukasz

no nie jest duza roznica :) ale w koncu sie ciesze ze wiem co bylo przyczyna duzego spalania :) kurcze jak to zwykle cyferki na ekranie moga czlowiekowi zmienic punkt widzenia , bylem przekonany ze pali 17scie :D hehehe

Dzieki wielkie

Pozdro :) Dominik :)

moze dzis zamieszcze w galeri opis mojej betoniarki :)

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No i zakonczylem obliczenia :)

http://img542.imageshack.us/img542/6708/3of9.jpg

48.09l / 444 x 100 = 10.83l/100km :D :cool2: a computer po zmienie w opcjach na 1000 pokazuje 11.2 :D

Czyli moja fura pali serio pieknie :) jestem zadowolony ze udalo sie w koncu dosc do "problemu"

PYTANIE: co musze wpisac by spalanie pokazywal dokladniej ?? :) jaka cyferke ponizej 1000 ?? :mrgreen:

Możesz napisać w jakim stylem jazdy ile procent było jazdy w mieście i na trasie osiągnąłeś taki wynik?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
No i zakonczylem obliczenia :)

http://img542.imageshack.us/img542/6708/3of9.jpg

48.09l / 444 x 100 = 10.83l/100km :D :cool2: a computer po zmienie w opcjach na 1000 pokazuje 11.2 :D

Czyli moja fura pali serio pieknie :) jestem zadowolony ze udalo sie w koncu dosc do "problemu"

PYTANIE: co musze wpisac by spalanie pokazywal dokladniej ?? :) jaka cyferke ponizej 1000 ?? :mrgreen:

Możesz napisać w jakim stylem jazdy ile procent było jazdy w mieście i na trasie osiągnąłeś taki wynik?

Na trasie zrobilem okolo 100km z teggo polowe dosc agresywanie a 2polowe malo agresywnie ale z predkosciami w okolicy 140km/h.

reszte przebiegu , to male odcinki , miasto i do tego dosc zatloczone... oraz najwazniejsze rowniez na tym przebiegu zmienialem plyn chlodniczy przez co auto bylo uruchomione do odpowietrzania okolo 40min....

Tak to wygladalo u mnie.

Opublikowano
Czyli spokojnie kupujemy 35d :mrgreen:

zawsze mozna :)

teraz mam kolejny bak. jestem ciekaw co pokaze teraz jeszcze.. nie robie zadnej trasy az do soboty wiec sprawdze co wskaznik pokaze ;)

Opublikowano
6 stron wątku, tylko dlatego że nie chciało się liczyć spalania z dystrybutora :cool2:

lepszy numer ze od pol roku zylem w niewiedzy ze takie cos sie moze stac oraz szukalem przyczyn w sondach itd... :duh:

• 2 lata później...
Opublikowano
335d w mieście pali 9-11, tak średnio 9,5 z kompa a w trasie ciężka noga 7-7,5

Tak to by wygladalo u mnie przy prawie 400 KM bez dpf'a. Niemniej, jak w nastepnym roku wrzuce czepne laczki 245/275 na miejsce obecnych 225 spalanie napewno sie podniesie.

E92 335d Stage H
Opublikowano

400 to nie dużo jak na ten motor więc spalanie przy tej mocy nie jest jakoś znacznie różniące się od serii a to co podałem to raczej z kompa i moją nogą bo żona jak jeździ to ok 8 w mieście

Wiadomo że jak by wlać do pełna przejeździć 100km i znowu zalać wtedy by wyszło bardziej dokładniej

Na wiosnę zrobiłem trase po polsce 2tys km i z dokładnego wyliczenia wyszło 7 ale to była szybka jazda przeważnie i trasy wawa-poznan, wroclaw-katowice-rzeszow czyli nonstop autoban :8)

Opublikowano
Jak by kogos obchodzilo -> zrobilem ostatnio +1kkm i wg tankowan w jezdzie 80 % trasa (autostrada) 20 % miasto wychodzi 8.2 l na 100 km. Trzeba brac pod uwage ze mialem whispbary z rowerem na dachu.
E92 335d Stage H