Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe no tak czytanie ze zrozumieniem :), inny kolega pisze, że średnio pali 7,9 do 8,8 uwaga ważne SŁOWO "ŚREDNIO" i każdy "wie" jak on jeździ. Więc wybacz ale jak ludziom 2.0 pala w mieście 10 a w trasie 6-7 to średnia wychodzi koło 8-8.5 :), czyli tak jak 335d przy dynamicznej i mocnej jeździe rozumiem.

wybacz ale 8-9l średnio w 335d to chyba 90% trasa 10% miasto i to podejrzewam, że nie koniecznie jest MOCNA jazda, to o 1l wyższą średnią mają też ludki w 3.0benzynie.

Proponuję, żeby kolega od tych niecałych 8l do niecałych 9, wyzerował licznik średniego spalania, za przeproszeniem po-zapierdalał po mieście 50km bo każdy WIE jak jeździ ( rozumiem, że dobrze wciska bo raczej nie chwalił by się, że jeździ jak emeryt do kościoła w niedziele ) potem wyjedzie na trasę zrobi 50km DYNAMICZNie czyli 140-180, zgodzimy się że dla 335d co zamyka licznik 140-180 to dynamiczna jazda bo do maxa jeszcze jest sporo zapasu. Potem niech poda nam tą magiczną średnią 7.8, jak zamontuje kamerę przed kierą i nakręci styl jazdy tak jak opisałem wyżej, w sumie każdy "wie" jak on jeździ, z całych 50km po mieście + 50km trasa, i wynik średniej będzie taki magiczny jak twierdzi oddam za ropę + na flaszkę.

pzdr. Łukasz

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i wlasnie o to chodzi ;)

dlatego klocenie sie komu ile pali jest bez sensu ;)

Poniewaz jeden bedzie mial trase przez zakorkowane miasto a drugi autostrada sobie smignie do miasta.

Jeden bedzie jezdzil po miescie w godzinach szczytu, drugi wieczorami dla przyjemnosci...

no i jednemu wyjdzie 15 a drugiemu 10...

i tak mozna w nieskonczonosci ;)

Pozdr.

Opublikowano

No więc gdzie to oburzenie jak ktoś powie ze 335d pali w mieście 15 ??, ja po kodowaniu dziquska jak pośmigałem pierwsze kilometry dobrze po mieście i dynamicznie w trasie ( na DS do odcinki bo skrzynia też dostała nowy soft ) ( łącznie koło 8-10km ) to miałem średnią hmmm koło 18-20l/100, nie widzę problemu, żeby prawie taki sam wynik osiągnąć w 335d w takim samym trybem jazdy jak ja zrobiłem, Teraz mam średnią z 270 km 11,8 , z czego pierwsze 75 km to trasa do szczecina, potem kolo 150km po szczecinie ( nie full dynamik ale normalnie jedynie na dłuższych przelotowych przez miasto jechałem w sumie spokojnie no ale tam ograniczenia 50-70km ( i tak jechałem +20 ), potem po paru dniach powrót do domu z czego połowa w korku bo jedzie lud nad morze. A na ukrytym kompie miałem z ostatnich 100km, i trochę ponad 8 i okolice 12-13, jak jeździłem po mieście. Wcześniej zrobiłem 1500km do katowic w 2 storny + u siebie + jakiś szczecin i tu miałem średnią 10.2 bodaj, ale na ukrytym menu miedzy 8.3 a 12-13. Jakby nie kodowanie ( przez neta ) i nie wyzerowanie kompa to pewnie dalej miał bym koło dyszli, ale nie twierdzę, z uporem maniaka, że to auto pali 10 i każdy wie jak jeżdżę.

I nie rozumiem, oburzenia jak ktoś pisze, że w mu 335d pali 15 po mieście.

Kolega z 1 postu pewnie bawi się kompem i zeruje co rusz i patrzy ile mu pali, a pierwsze km po wyzerowaniu robią DZICZ dla średniego spalania i nie ma problemu mieć tam 15-20 nawet w 2.0d. Wystarczy wyzerować kompa i 15km mocnej jazdy po mieście i mamy kolo 20 na średnim spalaniu, a co dopiero przy takiej jeździe w 335d, a potem przez 85km w miarę dynamicznej trasy, jazdy ze spalaniem chwilowym 6-7-8 , i wątpię, że uda się z tego zrobić poniżej dyszki.

Pzdr. Łukasz

• Zarejestrowani
Opublikowano
maly update, po programie u Grzeska co ciekawe srednie spalanie mi spadlo do 9.7 styl jazdy i drogi jakimi jezdze sie nie zmienily, widac teraz autko ma mniej roboty z ciaganiem nie lekkiego przeciez e61 xdrive, softy oczywiscie najswiezsze juz sa od dawna :twisted: wgralem sobie tylko soft od sportowej skrzynki i czekam tylko az uda mi sie kupic wybierak od sporta :cool2: moze ktos widzial albo ma?

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Panowie, ponawiam pytanie: co może być nie tak bo auto za dużo pali jeździłem po mieście delikatnie i 17 to zbyt dużo. Piszecie że jak podeptacie to macie takie wyniki bez problemu. Ja jak zacznę spać to ze 23litry wciąga.

Wiec Proszę o podanie możliwości co jest nie tak a nie klucic się ile komu pali. Dziękuję

Opublikowano
hehe no tak czytanie ze zrozumieniem :), inny kolega pisze, że średnio pali 7,9 do 8,8 uwaga ważne SŁOWO "ŚREDNIO" i każdy "wie" jak on jeździ. Więc wybacz ale jak ludziom 2.0 pala w mieście 10 a w trasie 6-7 to średnia wychodzi koło 8-8.5 :), czyli tak jak 335d przy dynamicznej i mocnej jeździe rozumiem.

wybacz ale 8-9l średnio w 335d to chyba 90% trasa 10% miasto i to podejrzewam, że nie koniecznie jest MOCNA jazda, to o 1l wyższą średnią mają też ludki w 3.0benzynie.

Proponuję, żeby kolega od tych niecałych 8l do niecałych 9, wyzerował licznik średniego spalania, za przeproszeniem po-zapierdalał po mieście 50km bo każdy WIE jak jeździ ( rozumiem, że dobrze wciska bo raczej nie chwalił by się, że jeździ jak emeryt do kościoła w niedziele ) potem wyjedzie na trasę zrobi 50km DYNAMICZNie czyli 140-180, zgodzimy się że dla 335d co zamyka licznik 140-180 to dynamiczna jazda bo do maxa jeszcze jest sporo zapasu. Potem niech poda nam tą magiczną średnią 7.8, jak zamontuje kamerę przed kierą i nakręci styl jazdy tak jak opisałem wyżej, w sumie każdy "wie" jak on jeździ, z całych 50km po mieście + 50km trasa, i wynik średniej będzie taki magiczny jak twierdzi oddam za ropę + na flaszkę.

pzdr. Łukasz

Wiesz co chyba masz jakiś kompleks a poza tym naucz się najpierw czytać. Ja mam 330d nie 335d i chyba wiem lepiej od ciebie ile moje auto pali. Co do filmików pokazujących styl mojej jazdy to nie mam zamiaru ich umieszczać w necie, żeby komuś coś udowodnić.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz mi to wisi czy ktoś uwierzy w średnie spalanie w 330d 305ps w automacie w przedziale(ważne słowo) 7,9 - 8,8 l. Poza tym w 3.0d różnica w spalaniu pomiędzy automatem a manulem jest niewielka.

... i " każdy wie jak właściciel jeździ" tylko zazdrościć :). ...

Nie każdy. Tylko koledzy z forum i poza nim bo pomimo tego że jeżdżę dieslem to takowych posiadam.

Edytowane przez kacpercio
Opublikowano
No 23 to już przegięcie :).

A kupiłeś tą przetwornice do laptopa ??

pzdr. Łukasz

Jeszcze nie ;-) ale będę miał ;-) musze koledze zabrać bo nie używa ;-)

Opublikowano

Wg mnie spalanie jest za duże bo te 15l po mieście to przesada nawet jak na 3l diesla z mocą ponad 300KM. Takie spalanie to rozumiem przy ostrej jeździe ale nie tak jak autor pisze tzn. przy delikatnym muskaniu gazu. Rozsądne spalanie powinno być w granicach tych 11-12l jeżeli jest delikatna jazda. Moc tu nie ma znaczenia jak jedziemy delikatnie a w ogóle to po chipie powinna spalać mniej przy takim trybie jazdy. :wink:

Zresetuj kompa w momencie jak będziesz jechał 90-100km/h, utrzymuj taką prędkość przez kilkaset metrów i podaj wynik jaki Ci przeliczył.

@wyspiarz.wolin wiemy, że masz 3l w benzynie i to jest jedyny słuszny wybór ale nie przesadzaj z tym spalaniem. To, że Ty masz wir w baku jak ostro jeździsz a jak delikatnie to pali jak 2.0 diesel to nie znaczy, że każdy musi tak mieć.

Opublikowano

Ostatnim razem jak robilem taki test to przy 140km/h wychodzilo 10litrow..

Sprawdze dzis i zobacze co pokaze.. musze tez zatankowac by potwierdzic spalanie z kompa i dystrybutora..

Faktem jest ze zmienilem przeplywke na nowa i po kodowaniu pojechalem w trase i bylo PIEKNIE spalanie super.. ale teraz wrocilo do "normy" (wysokiego)

Opublikowano

Z mojej strony oburzenie bylo jak napisales ze niemozliwe ze 370km 335d srednio pali 10 [co mamy potwierdzone faktami], a nie ze w miescie pali 15 ;)

Dla mnie spalanie jest w ogole nie istotne, niech sobie pali i 30, byle byla frajda z jazdy ;)

Opublikowano

.....

Dla mnie spalanie jest w ogole nie istotne, niech sobie pali i 30, byle byla frajda z jazdy ;)

bez urazy.. ale to dlatego kolega ma 316 ??

i 2 sprawa nie moze diesel palic wiecej niz M3 z tego rocznika przy wyraznie mocniejszym deptaniu w podloge....

Opublikowano

bez urazy.. ale to dlatego kolega ma 316 ??

stuningowane które robi 4,8 - 4,9 do setki ;)

:lol: cichociemny :) ale wtopa :duh: :lol:

Opublikowano
Oj a skąd on ma wiedzieć,że Wujekwaldus jeździ M3.Faktycznie jakby ktoś miał 316i i mówił,że spalanie nie jest dla niego istotne to też byłby moim zdaniem mało wiarygodny :) swoją drogą,czy faktycznie nie jest tak,że kolega często zeruje komputer pokładowy?z dystrybutora też wychodzi,że auto pali 15+?
Opublikowano
Oj a skąd on ma wiedzieć,że Wujekwaldus jeździ M3.Faktycznie jakby ktoś miał 316i i mówił,że spalanie nie jest dla niego istotne to też byłby moim zdaniem mało wiarygodny :) swoją drogą,czy faktycznie nie jest tak,że kolega często zeruje komputer pokładowy?z dystrybutora też wychodzi,że auto pali 15+?

wlasnie nie.. po przejechaniu calego baku mam takie wartosci w miescie... a po przejechaniu 1600km moja srednia wyszla 12litrow lecz mialem sporo trasy bo widac to po predkosci.

http://imageshack.us/a/img835/9144/0gvn.jpg

Opublikowano
czemu nie zmienisz sobie na KM w idrivie ?? , chyba, że wolisz w milach :)

pzdr. Łukasz

przyzwyczailem sie w milach i nawet spalanie mam w MPG a nie w litrach, zmienilem by latwiej bylo mi pisac niz samemu przeliczac ;)

Pozdro

Dominik