Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam witam mam e36 i mam problem z klamka dzwi pasazera przednich a mianowicie aby otworzyc dzwi musze z wyczuciem klamke zlapac i jednym szybkim ruchem pociagnac do gory bardzo wysoko.dzwi sie otwieraja dopiero w ostatnim punkcie.niedlugo czuje ze wogole mi sie nie otworza.nastepnie jak otworze dzwi klamka nie opada na dol tylko plastik sie zacina.co jest?nowa klamka czy co?
Opublikowano
zanim wezmiesz sie za wymiane klamki sprobuj psiuknac obficie wd40 na zamek (ta zapadke co trzyma drzwi zeby sie nie otwieraly) powinno pomoc a jezeli nie no to musisz rozebrac i zobaczyc co jest
Opublikowano
nic sie nie wyrwało,jesli sie jednak otwiera.ściągnij boczek z drzwi,nie z tym aż tak wiele roboty,tylko delikatnie żebys nie połamał kołkow mocujacych(bo wtedy brzydko odstaje :roll2: )i kuknij na mocowania klamki z zamkiem,stawiam ze cos sie wysunelo na pewno dojrzysz co nie gra a jak ci sie chce to zobacz w drugich drzwiach jak jest i na pewno znajdziesz usterke.pozdro