Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :) Jestem nową tu osobą, jednak ściśle związaną z motoryzacją spod 3 diamentów czyli Mitsubishi ;) Mam nadzieję że linczu tu nie dostane :D

Mam problem a wręcz dylemat, poczytałem troche wcześnie Wasze forum odnośnie modelu E36 TDS, ale postanowiłem w końcu napisac i zapytać Was o ten konkretnie model auta, na co dzień śmigam Tigrą, pasjonuję się Eclipse którego też posiadam, ale od zawsze chciałem mieć i E36, jednak E36 miała by tu spełniać rolę bardziej "rodzinnego" auta ;)

Interesują mnie sztuki w diesel, macie doświadczenie więc licze na wasza pomoc... Powiedzcie na co głównie zwracać uwagę, który model lepszy, 1,7 tds czy moze te 2,5 TDS??

Pozdrawiam

Opublikowano
Ładnych parę lat temu posiadałem TDS-a zarówno 1.7 jak i 2.5. Z mojego doświadczenia 2.5 jest o niebo lepszy, nie miałem z nim żadnych problemów w przeciwieństwie do 1.7 w którym ciekła ropa gdzieś z silnika (nie napiszę skąd, gdyż nie chcę Cię wprowadzać w błąd). Jest to moja subiektywna ocena i może trafiłem na taki model, dodatkowo osiągi, tj. przyspieszenie dużo gorsze. Do 2.5 lałem tylko olej napędowy i wymieniałem na czas olej w silniku, nie miałem z nim żadnych problemów.
Opublikowano
Dzięki bardzo za rady, o takie własnie opinie mi chodziło, ale żeby było śmiesznie, skończyłem na BMW 520 e39 ;) Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie :D