Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pomimo kilkunastu prób wyszukania, wyszukiwarka znowu zawodzi, więc zadam kilka pytań:

1. Na forum niemal wszystko jest poświęcone LED-Angle Eyes ale do wersji przed-lift (pre lift). Te najbardziej markowe to MTEC-4. Ja mam wersję poliftową LCI i też chciałbym równie dobrej jakości jak MTEC (nie jakieś chińskie czy bazarowe - odpada) do wersji XENON. Mam żółte światła, świecą ładnie no ale sami wiecie... Więc pytam o to, jaka marka, model będzie się sprawdzać.

2. Pisano tutaj, że obręcze, w które wpada światło LED w E90 bardzo rozpraszają światło, dlatego ich konstrukcja jest generalnie do kitu, jeśli chodzi o białe-dzienne. Dopiero nowa seria ma odpowiednio skonstruowane oprawki. To prawda?

3. Mój samochód jako, że jest poliftowy, ma Xenon i światła dzienne. Jak to wygląda w Polsce, można na nich jeździć i Policja się nie doczepi, czy należy zamontować jakieś silne LED? A może to jest na razie na "słowo honoru" i jeden funkcjonariusz się doczepi, drugi nie? W sumie światła dzienne są mocniejsze (choć nadal żółto-bursztynowe) od postojowych - można się będzie tak w razie kontroli wytłumaczyć?

Opublikowano
Jak chcesz jeździć w dzień, to montuj nie marker nie LED tylko Xenon, też takie są. Nie ma wtedy problemu z brakiem mocy jak w przypadku LED. Powiem nawet więcej, mogą być nawet zbyt jasne wieczorem ;)