Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z mechanizmem dociągania klapy bagażnika dzisiaj postanowił się kręcić w kółko i nie dociąga klapy przez co nie można jej zamknąć a po wciśnięciu otwierania robi kilka obrotów i się wyłącza tak samo z pilota z kabiny jak i z przycisku klapy co jest i jak to zrobić
Opublikowano
Z tym że silniczek z bolcem mimośrodowym chodzi kręci się z tą różnicą że zamiast wykonać pół obrotu zamknąć klapę i dociągnąć ją to on tego nie robi a jak się otwiera z pilota lub z kabiny to się kręci robi 4 pełne obroty tak jakby to w klapie jakiś czujnik padł i nie chce dać sygnału do silniczka żeby zamknął a dziś na dodatek nie mogę otworzyć z przycisku z klapy chyba coś padło krańcówka albo jakiś styk jutro to rozkręcę i zobaczę
Opublikowano
A może sam zamek jest uszkodzony i zapadka nie trzyma. Jak ustalisz co i jak i będziesz czegoś potrzebował to daj znać na pw.
Opublikowano
Zrobiłem i tak jak przypuszczałem w mechanizmie dociągania z tyłu jest zamontowana krańcówka i zamknięta zaślepką plastikową pod wpływem wstrząsu otworzyła się zaślepka i nie zatrzymywało bolca, wymontowałem mechanizm bolca wraz z silniczkiem zamknąłem zaślepkę i podłożyłem pod nią by się znów nie otworzyła skręciłem mechanizm do budy i wszystko działa jak należy