Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie do znawców tematu. Myślę o zamontowaniu tuneru TV w mojej x3. Mam navi chyba 16:9 (tak mi sie wydaje przynajmniej, nie wiem jak to sprawdzić...), widziałem na allegro takie moduły z tunerem jak np:

http://allegro.pl/tuner-tv-bmw-e39-e46-x5-e38-x3-z4-16x9-telewizja-i3370783326.html

czy

http://allegro.pl/bmw-e38-e39-e46-x5-x3-tuner-tv-16-9-duza-navi-i3343470119.html

Tuner potrzebny mi jest do montażu kamery cofania bo podobno to jedyna możliwość jej zamontowania w tym aucie. Pytanie tylko jakie części do tego modułu TV muszę nabyć aby to wszystko podpiąć i co dodatkowo należy zrobić (jakieś grzebanie w ecu?) żeby to zadziałało ?

Opublikowano

Zgadza się....te już się do niczego nie nadają....bynajmniej w Polsce.....tuner musi cyfrowy :mrgreen: :mrgreen:

Do kamery cofania może być jak najbardziej natomiast :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Dziki Panowie za odpowiedź. Totalnie zapomniałem że Polska jest w fazie cyfryzacji i ten tuner to już tylko puszka z możliwością podłączenia zewnętrznego źródła video :) zastanawiam się w takim razie czemu to jeszcze takie drogie ;)

P.S. są może pasujące tunery cyfrowe bmw do e83 ?

Opublikowano

Taka kamera to może być przydatna w garażu gdzie na centymetry sie parkuje ale przez jest słabą widoczność z powodu oświetlenia to może być kicha.

Inna sprawa to chyba zrobię oświetlenie garażu na fotopanele z wyłącznikiem podczerwieni.Teoria to jedno a czas na zrobienie tego to drugie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Te kamery nie są szałowe....wierz mi....mam taką i jest kaszanka...wolę PDC :cool2: :cool2: :cool2: i jakbym miał wyłożyć tyle kasy aby to wsadzić do auta to wybrałbym kilka innych rzeczy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Mam PDC ale jakoś im nie ufam, szczególnie w przypadku parkowania przy słupkach których z racji wysokiego tyłu nie widzę i muszę polegać tylko na PDC. Swoją drogą jakby chociaż było widać na monitorze z której strony się zbliżam jak to jest w np e60... :/