Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że wątki dotyczące swapa z auto na manual już się pojawiały, ale ja chciałbym zapytać o namiary na konkretny warsztat/mechanika, który zająłby się tematem od A do Z (części, robota, programowanie, etc)

Ideałem było by, gdybym w rozliczeniu mogł zostawić graty po swapie, głównie chodzi o skrzynię, oczywiście sprawną w 100%.

Możecie kogoś polecić ze Śląska lub Małopolski ?

Pisałem zapytanie do m-auto w Katowicach, ale nawet nie raczyli odpisać.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Skoro auto sprawne, nie opłaca się robić swapa. Za dużo detali do zrobienia, warsztat zrobi ci generalny swap a kosmetyka zostanie niedorobiona. Szkoda psuć auta.
Opublikowano
Jaka kosmetyka ? Pytam z ciekawości ... bo sam planuje swap 320d na 330d, a tam może być trochę "kosmetyki", nie to co w samej skrzyni ( wiem że na niej się tylko nie skończy )
Opublikowano
Jesli mowa o swapie automata na manual, to po za mechanika zostaje wiele detali. Zaluzja zamiast wisko, inna chlodnica bo brak chlodnicy oleju, zegary, pedal gazu, przeprogramowanie wszystkich modulow, itp. Nazbiera sie tego troche. Z wiekszych rzeczy to wiadomo, skrzyni, sprzeglo i dwumasa, wal, pedaly, mieszek ze wszystkimi gratami, hydraulika do sprzegla. Moim zdaniem nie warto, ale kazdy robi jak chce.