Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w e38 są wszystkie takie same. Natomiast w e32 jest ich cztery rodzaje !!

Inne są z przodu na krańcach, inne z przodu przy rejestracji, inne z tyłu na krańcach i jeszcze inne z tyłu przy rejestracji .... :duh:

• 1 rok później...
Opublikowano
Naprawiłem, już wszystko działa. JESTEM Z SIEBIE DUMNY :8)

Teraz w aucie wszystko działa, każdy nawet najmniejszy bajer.

Czesc

U mnie w 740 e32 tez niestety nie kukaja. Pochwal się jak naprawiłeś te PDC i w jaki sposób sprawdzałeś.

Gdyby ktoś miał schemat podłączenia oryginalnego PDC to byłbym wdzięczny. Gdybym sprawdzał multimetrem to jakie wartości i gdzie ma pokazywać? Mam nadzieję, że odświeżenie tematu się przyda. Sprawdzałem te czujniki na tzw. palec i po włączeniu wstecznego drgają wszystkie ale sygnał awarii w środku nadal piszczy.

Pzdr

Chester

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano

Pamiętaj żeby sprawdzać czujniki na otwartej przestrzeni, nie w garażu ;)

Tu masz to rozrysowane:

http://bmwfans.info/original/E32/Lim/740i-M60/ECE/L/A/1992/09/mg-66/

Ja używałem słuchawek lekarskich. Jeśli wszystkie czujniki są ok w ASO dostępny jest chyba "zestaw naprawczy" (jakiś kabel) Czyli coś musi być na rzeczy.

Opublikowano
Sprawdzalem w garazu ale u mnei w garazu za autem to 3 m przestrzeni sa. No ciekawe co to za kabel - moze ktos sie juz spotkal z tym. Jak zanm życie to po telefonie do serwisu nikt nie bedzie wiedzial do czego on sluzy. :(
..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..