Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie ponieważ na przeglądzie koleś powiedział, że muszę wymienić sworzeń wahacza prawy i tu się nasuwa pytanie ile to może kosztować u mechanika ?? Oraz czy zna ktoś jakiegoś mechanika który by podjął się zrobienia tego Gliwice i okolice??
Opublikowano
Robocizna około 50zł, do tego koniecznie zbieżność trzeba zrobić około 100zł a koszt sworznia to 50 do 100zł
Opublikowano
Dzwoniłem dzisiaj do jednego mechanika to powiedział, że wymiana to koszt 50-70 zł w zależności czy będzie musiał wyciągać cały wahacz. Czyli tak myślę, że wszyscy mają podobnie. Czytałem trochę na forach i jedni piszą, że trzeba robić zbieżność inni nie?
Opublikowano
nie wime gdzie kolego mieszkasz ale 100 za zbierznosc?? troche duzo u mnie od 30-50 max, wymiana sworznia raczej nie obejdzie sie bez sciagniecia wahacza, a co do ceny to tak jest ze okolo 40zł +/- 10zł to zależny od mechanika. co do zbieżności kól to ja zawsze zalecam pojechac na stacje i skontrolować zbieżność jesli bylo ruszane cos z zawieszeniem.
Opublikowano (edytowane)
nie wime gdzie kolego mieszkasz ale 100 za zbierznosc?? troche duzo u mnie od 30-50 max,

To u Ciebie robią zbieżność na oko czy przyrządami za 100 tyś zł? W tym aucie jest regulowana także tylna oś pochylenie i zbieżność więc jak chcesz żeby ktoś ci to zrobił za 30 zł? :P Nie wspomnę o tym, że drążki trzeba będzie pewnie grzać żeby zbieżność z przodu wyregulować.

Edytowane przez marbie
Opublikowano
Właśnie dzisiaj mi zrobił to i wyszło, że 70 zł sworzeń (jakiś z średniej półki) + 70 zł robocizna. Faktycznie chyba będę musiał jechać ustawić zbieżność bo teraz trochę przechyloną mam kierownicę w lewo.