Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako świeżak na forum Witam Wszystkich serdecznie

BMW E 90 318d 2008r oddałem auto na wymianę łańcuszka (rozciągnięty) silnik był wyjmowany, po odbiorze wszystko było ok, teraz mam dziwny objaw przy normalnej jeździe nic się nie dzieje, natomiast przy mocniejszym przyspieszeniu napędzą się bardzo dobrze i nagle zaczyna się dławić, blokuję obroty do 1.5 tyś na desce nic nie wyświetla, podłączałem czytnik błędów wywala błąd przepływki, po skasowniu wszystko jest ok, wystarczy znowu mocniej przyspieszyć i objawy wracają, po odłączeniu akumulatora także błąd się kasuje i wszystko wraca do normy, miał ktoś taki problem lub domyśla się przyczyny, wątpie aby przepływomierz padł.

Opublikowano
jak odłącze przepływkę to też złapie błąd, podobno gdyby przepływka byłaby uszkodzona to falował by na obrotach, a nic takiego się nie dzieje, spróbuje to zrobić, zobaczymy, jakby ktoś miał jeszcze jakies pomysły to proszę pisać