Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak juz wyciagasz oddaj do czyszczenia ultradzwiekami.

To moze Ci pomoc bardziej niz wszystko inne. Taka impreza nie powinna Cie kosztowac wiecej niz 30zl za sztuke.

Wymiana podkladek pomoze tylko jesli masz przedmuch a to widac od razu bo w okol wtrysku jest mokro.

Nie smaruj zadna pasta bo to nic nie wnosi kompletnie. Oringa tez nie ma sensu smarowac. Mozna delikatnie smarem zeby gladziej wszedl.

To co trzyma wtrysk to ta taka gruba podkladka na gorze i miedzana na dole. Miedziana sie zgniata przy wkrecaniu i uszczelnia calosc. Cala reszta jak ten oring to tylko poziomowanie. On w zyciu by takich cisnien nie wytrzymal.

PS. Po wyjeciu wtryskow wyczysc ladnie w srodku gniazda.

Opublikowano

Maciek, to jestes unikatem w tym wzgledzie. Bo tam nic nie jest w stanie sie inaczej ulozyc.

Jest tylko opcja, ze ktos podkladki wlozyl za grube i wtrysk zle siedzial, albo pomoglo Ci kasowanie adaptacji. W przypadku nowszych aut jest jeszcze opcja, ze jesli wtrysk byl nie zakodowany (kody IMA) a ktos go zakodowal po wymianie podkladki to rozncia bedzie drastycznie na plus.

Samo przelozenie wtryskow na nowe, takie same podkladki, nie robi zadnej roznicy. Mysle, ze moze to potwierdzic kazdy, kto ma z tym troche doswiadczenia.

Opublikowano
W DDE 5 nie ma opcji kasowania korekcji wtrysków, i tu masz raczej wtryski były dokręcone zbyt małym momentem. Nie jestem pierwszą osobą której po wymianie podkładek korekcje się poprawiły.
Opublikowano

Wiem, ze nie ma. Tutaj chodzilo mi bardziej o przypadek kolegi wyzej. On nie ma DDE 5.

Jeszcze nigdy nie dokrecalem kluczem dynamometrycznym bo nie posiadam i zawsze wszystko hula jak wloze dobry wtrysk.

No nic, probowac warto. To niewiele kosztuje.