Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam BMW E39 530d pierwszyraz mi sie to przytrafilo przy 140km/h tak jak by go odcielo nie mial mocy.za chwile wszystko wrocilo do normy. co to moze byc??
Opublikowano

Może to być wszystko.

A najbardziej przeładowanie turbo, problem z elektrozaworami podciśnienia, pompą progową czy pierdyliardem innych rzeczy.

Na diagnostykę musisz jechać.

Opublikowano

Miałem to samo juz kilka razy ,najcześciej od 140km/h jak przyśpieszałem to ledwo się zbierał,po zgaszeniu auta i odpaleniu wszystko wracało do normy.Kilka dni temu zdarzyło mi się to samo ,na światłach ścigałem się z alfa 166 do 140km/h szedł jak burza, aż tu nagle stracił moc i ledwo się zbierał na każdym biegu ,jakby turbo siadło.Po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie wszystko wróciło do normy i do dziś nie było żadnych problemów.Co to znaczy przeładowane turbo jak ktoś wyżej napisał??

ps:pompkę progową też wymieniałem, a na kompie z tego co pamiętam to nigdy po tym przypadku błędów nie było....

Opublikowano
u mnie juz jest ok jak narazie

U mnie też jest ok jak pisałem wyżej,ale co z tego jak to powraca i nie raz przez pół roku nawet jest ok.Przez 3 lata miałem tak może 5-6 razy

Czym to może być spowodowane?

rzadko też przekraczam 3tys obrotów więc może dlatego miałem tak tylko kilka razy....

Opublikowano
Krótka sprawa, zapinasz INPE lub najlepiej GT1 i czytasz błędy silnika, jak nic nie będzie związanego z paliwem i powietrzem, to jedziesz na test poza miasto. Mechanik siedzi obok z kompem na kolanach i sprawdza wszystkie parametry rzeczywiste jak się mają do tego co powinno być. Jak też nic nie znajdzie, to trzeba zmierzyć manometrem ciśnienie paliwa przed pompą progową, co pozwoli na stwierdzenie czy pompa w zbiorniku paliwa jest sprawna, a zazwyczaj jej awaria jest przyczyna utraty mocy.