Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, mam pytanie gdzie w moim silniku jest przewód który doprowadza paliwo do listwy wtryskowej i gdzie jest przewód który odprowadza paliwo. Z tego co rozumiem to nr. 1 przewód grubszy czarny na którym pisze niebieską czcionką FUEL i coś tam coś tam... to jest doprowadzenie paliwa do listwy (do silnika) a przewód cieńszy kremowy nr. 2 to jest przewód który odprowadza paliwo, tak?.

bardzo proszę o odpowiedź. Zdjęcia mojego silnika niżej:

http://s4.ifotos.pl/mini/IMG1709JP_nnhexph.JPG

http://s6.ifotos.pl/mini/IMG1773JP_nnhexpw.JPG

Dzięki!

Opublikowano

Zasilanie wtryskiwaczy jest na przewodzie sztywnym -> metalowa rurka ktora idzie od listwy zasilajacej.

Przelew jest na przewodzie elastycznym.

Po nitce i dojdziesz do klebka.

Pzdr.

Opublikowano
przewodem kremowym idzie paliwo do pompy wysokiego ciśnienia; na listwę idzie paliwo pod ciśnieniem przewodem metalowym a tym czarnym gumowym wraca paliwo z wtryskiwaczy, listwy i pompy
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

dzięki, przewód kremowy jest przewodem twardym (wykonany z jakiegoś tworzywa), wychodzi z cieńszej metalowej rurki, pod nim jest ten miękki większy czarny przewód (gumowy) z napisem FUEL... który wychodzi z odpowiednio większej metalowej rurki, a oba przewody idą obok siebie parą od jakby okolicy kabiny i okolicy łączenia przekładni kierowniczej, w dolnej częsci.

Czyli na 100% paliwo jest dostarczane przewodem cieńszym kremowym (twardym), a odprowadzane większym czarnym (gumowym miękkim).

Zmylił mnie ten napis FUEL...i myślałem, że to większym czarnym jest dostarczane...