Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie zaliczyłem dzwon i muszę rozglądać się za częciami do e36 coupe Nie jestem pewien które z częsci pasują z sedana do coupe i własnie w tej kwestii chciałbym prosić o pomoc.

Jesli macie pewność które częsci blacharskie z wymienionych poniżej są identyczne badz na pewno różne w sedanie i w coupe - pomóżcie!

1.Maska

2.przedni zderzak

3.kierunkwowskaz

4.przednia lampa

5.przedni pas (grill z nerkami)

6.przedni błotnik.

Po 95 grill i maska i zderzak chyba trochę się różnią od wcześniejszych - czy bez problemów można załóżyc te nowsze do starszego modelu?

Dzięki za pomoc - jeśli miałby ktoś ww częsci to proszę o kontakt

Pozdrawiam

Opublikowano

czesci blacharskie z coupe są takie same jak w cabrio.

Z sedan do coupe będzie pasował:

1.zderzak

2.lampa

3.przedni pas

Po 95 grill i maska i zderzak chyba trochę się różnią od wcześniejszych - czy bez problemów można załóżyc te nowsze do starszego modelu?
bez problemu możesz zakladac czesci z nowszego modelu :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki za wyczerpującą odpowiedz :D . Orientuje sie może ktoś jeszcze jak sprawa wygląda z wycięciem i wstawieniem nowego progu? Czy to bedzie duzy problem? Po zastanawiam sie czy kupić ciętą używkę czy jakis nowy zamiennik....
Opublikowano

Oryginalny próg nie bedzie tani, nie wiem czy występuje w podróbach. Moim zdaniem, zależy jak masz uszkodzony, to lepiej wyprostować niż wycinać i wstawiać nowy, ale jak mówię zależy od uszkodzenia progu.

Szukałem kiedys tylnego pasa do coupe i niestety cena nowego była kosmiczna a w podróbach nie występował, więc kupiłem cały urzywany tył i było taniej niż nowy pas. Jeżeli chodzi o części urzywane to np lampę przód w Poznaniu na giełdzie kupisz za ok. 200-250 za szt. z soczewką, kierunek zależy czy biały czy pomarańczowy od 40 -80 zł, pas przedni tzn atrapa kompletna za ok 150zł, maska-ładna ok 150 zł .Tu jeżeli chcesz masz adres do kolesia który ma całą coupejkę na części, kupowałem u niego i naprawdę jest solidny i można z nim handlować

- [email protected]

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.