Skocz do zawartości

[m40][1.8] Praca silnika ,dziwne zjawisko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.Ostatnio w swoim bmw natknąłem się na dziwny przypadek, a mianowicie: kiedy samochód stoi pochylony w lewo(stoi lewym kołem na drodze,druga strona na chodniku,podwyższona o ok. 20cm) silnik po odpaleniu i podczas jazdy działa zdecydowanie ciszej niż podczas stawiania samochodu w drugą stronę.

W poziom oleju w silniku jest ok,(castrol EDGE 10w40) ,wymieniane były rok temu popychacze,przejechałem może 3tyś. na nowych.

Macie może pomysł na wytłumaczenie tego,czy może coś jest źle ustawione?

Druga kwestia: tył samochodu jest zdecydowanie za nisko,mimo wymienionych amortyzatorów.Mam włożone jakieś dwie sprężyny, które chyba nie dają rady(jedna jest w drugiej).Możecie podać link do takowych sprężyn co by były dobre?

Ostatnie pytanie: podczas mocnego skrętu kierownicą słychać pompę wspomagania,czy jest sens ją wymieniać? Czy na początek należałoby się zalać wsio od nowa płynem?

Mój samochód to e36 ,1.8 ,m40 sedan ,91r

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Sprezyny powinny byc takie :http://allegro.pl/sprezyny-tyl-bmw-3-e36-sedan-coupe-kayaba-i3378856450.html

A co do pompy, moze to maglownice slychac? Przy nich lubily siadac. Nie leci z niej olej nigdzie?

Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^