Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety na moich błotnikach w Bmw e46 pojawiły się rdzawe bąble: http://imageshack.us/g/163/obe5.jpg/

Co z tym teraz zrobić?

-Jest sens to naprawiać? Lewy błotnik jest bardzo zaatakowany a prawy dużo mniej

-Kupić zamienniki i je polakierować?

-czy kupić używane błotniki?

-zakup błotników w aso? Orientuje się ktoś ile by to kosztowało u nich?

Jak myślicie dlaczego to tak zardzewiało? Mam jeszcze audi 80 z 1992r i nie ma na nim w ogóle śladów jakiejkolwiek rdzy a w Bmw z 2003 roku tak zardzewiały te błotniki. Na początku jak z lewej strony zaczęły się pojawiać bąble to myślałem, że auto musiało mieć jakąś przygodę z tej strony wiec to zaakceptowałem ale po jakimś roku z prawej strony zaczęło się robić to samo. Byłem z tym problemem u lakiernika i on twierdzi, że to auto nie jest bite i to są oryginalne błotniki i na nich lakier bmw. Lakiernik proponuje kupić zamienniki i je polakierować.

Pozdrawiam

Opublikowano

Rdza na rantach błotnika to typowa przypadłość E46.

Wymiana błotnika w ASO, malowanie itp. ok 3000zł - przerabiałem temat. Oczywiście mówimy o jednej stronie

Opublikowano

W takim razie będę szukał używanych oryginalnych błotników. Obawiam się trochę czy znowu nie pojawią się te bąble ale raczej nie mam wyjścia i muszę zaryzykować bo w Aso nowy jeden błotnik kosztuje 700zł +1000zł za lakierowanie czyli w sumie dwa błotniki kosztują 3400zł

Skoro tak błotniki zardzewiały to czy przypadkiem reszta auta nie zacznie tak rdzewieć?

Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie najlepiej będzie wymienić na oryginały. Może będziesz miał szczęście i znajdziesz już błotniki w Twoim kolorze z rozbiórki jakiegoś anglika :wink: aczkolwiek po tylu latach pewnie i tak byłby problem z różnym stopniem "wypłowienia" :roll:
Opublikowano
A może z racji tego, że będzie kolor wypłowiały można by było go ewentualnie jakoś odmalować? Ale nie wiem czy wyjdzie to tanio... chyba raczej nie... no i więcej zachodu z tym wszystkim
  • 3 miesiące temu...