Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Posiadam E46 1999r 320d 136KM .

Problem polega na tym , że po wyminie pompy wtryskowej auto odpaliło i chodzi bardzo ładnie , lecz pedał sprzęgła chodzi bardzo swobodnie , biegi wchodzą bardzo ładnie ale sprzęgło się ślizga ( nowe sprzęgło LUC) . Stało się tak po tym jak pompa się zatarła i samochód zgasł podczas jazdy. co to może być ??? proszę o pomoc !!! :cry: :cry: :cry:

Opublikowano
może coś ci porobili ze sprzęgłem w sensie z jego hydrauliką. Odpowietrz sprzęgło, jest na płynie hamulcowym. Można samemu zrobić jak sie ma kolege i jakiś kanał albo najazdy.
szukam
Opublikowano
Nikt nic nie zrobił :P z ojcem (mechanik z 20 letnim stażem) robiliśmy. stało sie to jak ta pompa mi padła dziwny zbieg okoliczności :/. jest to możliwe żeby zapowietrzył się sam jak było dobrze przez miesiąc ? :cry2:
Opublikowano

no to tym bardziej zobacz o co chodzi z tym sprzęgłem, odpowietrzyć zawsze warto bo kosztów brak w takiej operacji a może coś poprawisz, przy okazji możesz usunać dławik sprzęgła CDV.

Jak nic nie pomoże to zrzucać skrzynie bo może coś sie stało z dociskiem przypadkowo po prostu awaria się zbiegła w czasie akurat.

szukam
Opublikowano
Dziękuje za wskazówki :) dziś po pracy zobaczymy odpowietrzenie jeżeli nie pomoże to będzie trzeba wywalić skrzynie :( więcej stoi moja Bunia niż jeździ :(
Opublikowano
a sami zakładaliście sprzęglo ? bo mówisz że nowe, bo je się nie zakłada tak jak normalne, tam trzeba wiedzieć jak je założyc, jak ustawić z tego co pamietam samoregulator itp.
szukam
Opublikowano
było dobrze założone bo miesiąc hulało aż miło :) tylko jak mi zgasł podczas jazdy jak pompa się zatarła tak się porobiło :( niby nic wspólnego pompa nie ma do sprzęgła ale stało się to w tym samy czasie :(