Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zakupić sobie bajerek w postaci kompletnej, gotowej ORI lampki LED do bagażnika.

Mam E90 PRE-LCI wiem, że niektórzy kupują ledową żarówkę i wkładają zamiast zwykłej.

Wolałbym oczywiście zakupić ORI taką własnie jak znalazłem w katalogu;

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=63_1509&hg=63&fg=95

Patrzyłem u siebie i wtyczka pasowałaby (moja lampka strasznie się nagrzewa) i ta ledowa byłaby o niebo lepsza.

Pytanie pozostaje czy takie rozwiązanie nie będzie powodować błędu spalonej żarówki, nigdzie na forach nikt nie zakładał tego jeszcze. Ktoś wie?

Opublikowano

@Vale46 dzięki; to chciałem usłyszeć :cool2: @eXiDe właśnie tego nie chcę robić, ponieważ obudowa mojej lampki którą mam fabrycznie zamontowaną szybko sie nagrzewa już przy zwykłej rurkowej żarówce a co dopiero przy diodzie SMD.. po zatym to jak z diodami na tablicy -inne rozproszenie światła.

Dlatego też wolałem wrócić do ORI rurek nad tablicą niż tych SMD które wytwarzają efekt wiocho-ufo za autem ;/

Opublikowano

Eeee no co Ty, jak się nagrzewa? :) Normalna sprawa. Moja ma radiatorek i też się normalnie nagrzewa, ale jest to nie groźne. Skoro normalna żarówka wytwarza więcej ciepła i nic się nie dzieje z oprawką to tym bardziej diodowa ;)

Druga sprawa, ile czasu masz otwarty bagażnik? :);)

Pzdr.

Opublikowano
jakieś 140zł ale jak na złość część niedostępna do odwołania.. oj coś te nasze E90tki starzeją się coraz szybciej bo to już kolejna cześć z kolei, której nie można już kupić :/