Skocz do zawartości

Sprężyny m pakiet do sedana 318i?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Obecnie mam sprężyny AP -40/-20 i tył siedzi za nisko w stosunku do przodu. Dlatego chciałbym na tył założyć sprężyny od m pakietu, jednak na allegro większość sprężyn na tył od m paka jest od coupe lub sedana r6. Czy do mojego e46 318i m43 można założyć takie springi?
Opublikowano
Nie możliwe, że przy -40/-20 tył siedzi niżej niż przód. Ja mam -30/-20(-25) Eibach Pro Kit i od razu po założeniu przód był trochę wyżej. Po przejechaniu 300 KM powoli sytuacja się poprawia na plus.
Opublikowano
  • Autor
Możliwe. Przejechałem już ponad 2 tys. na tych sprężynach i tył jest zdecydowania niżej niż przód.
Opublikowano

Moze zalozyles przednie na tyl a tylne na przod?

Albo kupiles zestaw koza -20/-40 a nie -40/-20 :).

Pokaz fote, bo nie wierze. Jest jedna opcja, ktora mi sie wydaje najbardziej prawdopodobna - masz zestaw wlasnie od takiej 6 cylindrowki.

W niej tyl wazy powiedzmy podobni, a przod o niebo wiecej. Stad taki denny efekt twojego obnizenia z przodu i prawidlowy z tylu.

Opublikowano
Nie no założyć przednie na tył i odwrotnie jest chyba nie możliwe :D Nie trzeba być mechanikiem żeby różnice zauważyć... Pewnie zakupione springi są do 6 cylindrówki tak jak pisał poprzednik. Jeśli kupowałeś w sklepie to zareklamuj. Wprowadzili Cię w błąd jeśli poinformowałeś ich o rodzaju silnika. Chyba, że wszedłeś i powiedziałeś sprężyny do E46 to już niestety masz problem.