Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy niedawno zakupiłem x3 2.0d 2005r i coś mi nie pasuje sprzęgło jakieś takie tępe a czasami twarde sprzedawca zapewnił mnie że sprzęgło było wymienione na nowe i już sam nie wiem czy inwestowac w drugie a może to wysprzęglik bo jakby nie patrzył to samo sprawdzenie też kosztuje
Opublikowano

Ślizga się,biegi łatwo wchodzą?Jak jest ok to jeździj bo możesz tak przejeździć całe X3.Jak padnie to wtedy się martw.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Jest też opcja,że nowe sprzęgło zostało nieprawidłowo zamontowane.Dotyczy to sprzęgieł typu SAC.tzw samonastawnych.Niedoświadczony mechanik może zamontować nowy zestaw bez uprzedniej regulacji odpowiednim przyrządem.Jeśli tak to zrobił to pedał sprzęgła będzie ciągle wydawał się płytki.W takim wypadku trzeba od nowa powtórzyć operację wymiany sprzęgła.Oczywiście sprytni mechanicy poradzą sobie bez drogiego przyrządu.Taka jest moja hipoteza ze znanych mi przypadków z aut różnych marek i niekoniecznie Twój problem może tego błędu dotyczyć.Pozdrawiam
Opublikowano
czasami właśnie jest płytki ten pedał i twardy a jak jest miękki to znowu tępy jakby się przycierał i najgorzej w mieście przy delikatnych ruszaniach i częstym używaniu sprzęgła