Skocz do zawartości

Same problemy E38 4.0 V8 HELP ! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chciałem powitać wszystkich użytkowników forum! :D

Do tej pory jeździłem e36 później e39, a teraz przyszedł czas na e38, i jak narazie sam smutek i żal z tego powodu :( W e36 jedyny problem jaki spotkałem to wyrwałem most, i pompa wody w trakcie driftu się dosłownie rozleciała... a W e38 na dzień dobry same kłopoty.

Potrzebuje poprostu waszej pomocy, jestem z zawodu mechanikiem, kształce się w tym kierunku w szkole. A na codzien w praktyce przy swoich samochodach :D

A teraz do rzeczy... Kupiłem ją tanio z myślą dopieszczenia na ideał :) No i jak narazie denerwują mnie głupie problemy z autem. Potrzebuje pomocy kogoś kto wie jak mi pomóc:

Nie działają mi wycieraczki... podmieniałem przekaźniki pod skrzynką bezpieczników(3fioletowe)... Jedyne co zaczeło działać to spryskiwacz.. I na tym straciłem siły i pomysły bo przestało paadać to jeżdżę :D Nie byłem jeszcze u elektryka z powodu że wole sam coś zapytać i zrobić niż na wejscie za może głupią drobnostke zapłacić komuś 300zł...

2 problem pojawił się dzisiaj.. Jade sobie niewadząc nikomu :D A tu nagle nie gra radio, telewizorek zgasł :( i jak nacisne przycisk z zegarkiem to tv się włączy, jest w menu i nic zrobić nie moge, po chwili gaśnie, nie da się włączyć radia.. Taka sytuacja, i nie wiem co to może być...

3 problem, była popsuta stacyjka (obracała się o 360) i poprzedni wlaściciel miał założyć nową żebym kupil od niego auto i myślałem że bedzie wszystko super... To założył stacyjkę od 3.0 v8, i teraz po wyjęciu kluczyka świecą zegary i tv(no teraz tv już nie świeci bo mu odbiło) Da się coś z tym zrobić czy jedynie co to kupić stacyjkę oryginalną od 4.0? Bo na noc muszę odłączać akumulator a to jest męczące.

4 problem taki mały mniej ważny, ale jednak! :D Jak kupowałem to nie działała roletka tylniej szyby, na nastepny dzień po zakupie działała, wszystko super, i teraz nie działa już 3 dni. Jeżeli ktoś miał by ochote napisać post który może mi pomóc będę bardzo wdzięczny!!! Postaram się pomóc każdemu w tematach o e36

Pozdrawiam Wszystkich i liczę na waszą pomoc. Nie mogę spać przez to wszystko tak mnie to męczy :(

Opublikowano

Hej.

Niezły partak musiał tym jeżdzić :wink:

Czy masz czasem dobry akumulator?

Elektryka w BMW lubi świrować,gdy słabe aku.

Z roletą mogła spaść żębatka,trzeba ją wyciągnąć i rozberać.

Stacyjka koniecznie do wymiany.

Opublikowano
No właśnie poprzedni właściciel kupił ją w stanie niemal że z salonu... A doprowadził ja do takiego :/ Akumulator mam bardzodobry kręci super nie mam z nim problemów, co do roletki to ona poprostu nie reaguje na przycisk ;/ A wiesz może co z wycieraczkami może być ?
Opublikowano

norbi_1221

ogarnij ten podpis bo pół forum zajmuje. Wiemy z podpisu jaki masz motor a na prawdę utrudnia to czytanie forum.

Z roletką może być rożnie albo trybik albo silniczek padł. U mnie niestety to drugie.

Opublikowano

wywal ten samochod do rzeki serio z doswiadczeni wiem ze jk juz takie gowna sie sypia to zaczy ze samochod to zlom i bedzie sie sypal coraz bardziej

bedziesz mial coraz wiecej i wiecej roboty ciagle sie cos bedzie walilo

Opublikowano
Szczególnie jak się będzie limuzynę stosowało do driftu. E38 jest do płynięcia po mieście czy w trasie, a nie do wydurniania się. Ew można się pobawić na śniegu. Inaczej jest to katowanie tak pięknego auta.
Opublikowano
Szczególnie jak się będzie limuzynę stosowało do driftu. E38 jest do płynięcia po mieście czy w trasie, a nie do wydurniania się. Ew można się pobawić na śniegu. Inaczej jest to katowanie tak pięknego auta.
/

A ty jeżdzisz e39 na grzyby i nie narzekasz :D

Opublikowano
Myślisz że nie byłem swoim autem na grzybach? W sezonie co weekend jeżdżę z rana do lasu do lasu na podgrzybki i prawdziwki. Auto jest dla mnie a nie odwrotnie, ale dbam o nie.
Opublikowano
Myślisz że nie byłem swoim autem na grzybach? W sezonie co weekend jeżdżę z rana do lasu do lasu na podgrzybki i prawdziwki. Auto jest dla mnie a nie odwrotnie, ale dbam o nie.

Rzeczywiśćie, bardzo męski zawód :D

Opublikowano

No jeśli ty to traktujesz jako zawód.

Nie każdy lubi oszukiwać tylko ludzi na forach i wypisywać bzdury. Niektórzy mają inne zajęcia. Ty jak nie miałeś wakacji w gimnazium to nie trolowałeś aż tyle co teraz.

Najśmieszniejsze ostatnie teksty to pasta polerska za 300zł a okazało się że jest za 4tys to powiedziałeś że tam jakaś mieszanka jest :mrgreen: hit roku :norty:

Opublikowano
Nie ma to jak założyć sobie 2 konto i pisać sam ze sobą....

Ty dzięki za podsunięcie pomysłu :D

Opublikowano
Niestety, ale jak w aucie jest namieszane w elektryce, to jeszcze będziesz miał wiele problemów - naprawisz jedno popsuje się drugie, i to nie jest bolączką jedynie e38 bo tak samo i e39; e46 a tym bardziej nowszych modeli :(

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534